Öne Çıkanlar Çanakkale Savaşı kimdir iran özel jet turgut özal kimdir Okan Can Yatır ilhan cavcav kimdir Ozan Arif öldü mü Türkiye ile Moldova Louis Tomlinson Dijital tax

Bu haber kez okundu.

Tüm yaşamını Atatürk’ün ışığını yaymaya adamış Hanri Benazus vefat etti

Tüm yaşamını kitapları, eşşiz fotoğraf kolleksiyonu ve konferansları ile Atatürk’ün ışığını yaymaya adamış çok değerli büyüğümüz Hanri Benazus 94 yaşında hayata veda etti. Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP) taziye iletisi yayınladı. İleti şöyle: "Hayatını Atatürk'ün ışığını yaymaya adamış değerli büyüğümüz Hanri Benazus hayatını kaybetti. Ruhu şad, ışığı bol olsun. Kederli ailesinin ve bu acıyı paylaşan herkesin başı sag olsun. Geride bıraktığı ışık eserlerle ışık olmaya devam edecektir. ADDP ailesi olarak kendisini her zaman sevgi ve saygıyla anacağız." 

Hanri Benazus kimdir:

Türk yazar, iş insanı, koleksiyoncu.


Mustafa Kemal Atatürk ve hakkında yazdığı kitaplar ve binlerce fotoğraftan oluşan Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınır. 1985-1987 yıllarında Altay Spor Kulübü başkanlığını yapmıştır.1930 yılında İzmir'de doğdu. İzmir’in işgalinde Basmane Garı’nda kâtiplik yaparken işgal kuvvetlerine dair bilgileri cepheye aktaran gizli Kuvayı Milliyeci İsak Benazus’un oğludur.1492 yılından bu yana İzmirli bir aileden gelen Hanri Benazus, ilk ve ortaöğrenimini İzmir'de yaptı. 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ü, Nazilli Basma Fabrikası’nın açılışını yaptıktan sonra ziyaret ettiği Aydın'ın Ortaklar köyünde şahsen görme ve konuşma fırsatı buldu. Atatürk'ün kompartmanına götürüp masada karşısına oturttuğu Hanri Benazus, bu sırada Atatürk'ün tabağındaki leblebileri kendisinin bitirdiğini anlatır ve bu yüzden kamuoyunda “Atatürk’ün leblebilerini aşıran çocuk" olarak tanınır. 17 yaşındayken Atatürk fotoğrafları koleksiyonu yapmaya başlamıştır.

ESERLERİ:

Gönül Bahçemde Küçük Gezintiler, İnsanları Seveceksin, Gençler Sorunu mu? Yetişkinler Sorunu mu?, Mutluluk Çıkmazı, İçerdekiler - Dışarıdakiler, Dost Dost Dedikleri, Kader, İnsan Olma Sanatı, Ben Kimim? Siz Kimsiniz?, Atatürk’ün Ağzından Atatürkçülük, Düşüncenin Istırabı, Ölümün Pembe Yüzü, İçimizdeki Sessizlik, Sevginin Gizemi, Bir Millet Böyle Kurtuldu, İnsanın Bitmeyen Arayışı Mutluluk, Her Şeye Rağmen Aşk, Gönlün Tapındığı Yerde – Pırıltılar Kıpırtılar (2004), İnsanı Tanıma Sanatı, Türk Kadınının Uyanışı, Mustafa Kemal ve Vahdettin.

Anahtar Kelimeler:
Hanri BenazusAtatürkün
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.