Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA

Bu haber kez okundu.

Türkiye'de maske takma zorunluluğu ve HES kodu uygulaması kalktı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Türkiye'de açık havada maske takma zorunluluğu ve HES kodu uygulaması kalktı.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan önlemlerin ve getirilen kısıtlamaların büyük oranda kaldırıldığını açıkladı.Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası bugün basın toplantısı düzenleyen Koca, bugüne kadar kaldırılan kısıtlamaların ve nispeten normalleşmenin "doğru adımlar olduğunu" söyledi.Covid-19'la mücadelenin aşıyla verileceğini belirten Koca, artık açık havada maske zorunluluğunun ve HES uygulamasının kalktığını duyurdu.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi


1. Bundan sonra artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz.
2. Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve mesafe kuralına uyum gösterilebiliyorsa maske takmak artık şart değil.
3. Yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ya da kuruluşa girişte HES kodu kontrolü yapılmayacak.
4. Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek.
5. Okullarda iki vaka çıkması halinde sınıfın kapatılması şeklinde uygulamaya artık gerek görülmemektedir. Pozitif çıkan öğrencinin izole edilmesi yeterli bulunacak ve eğitim devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.