Öne Çıkanlar twitter özellik Ercüment Balakoğlu öldü mü ingiltere tasarı Pedro Sanchez rapçi Ezhel kayıp yusuf kurban bayramı ne zaman reklam kurbanlık

Bu haber kez okundu.

Türkiye'nin İklim Bölgelerindeki Tarihi Binaların Enerji Verimliliği Londra'da konuşuldu

Yunus Emre Enstitüsü Londra, prestijli Genç Akademisyen Seminer Serisi kapsamında "Türkiye'nin Sıcak ve Kuru İklim Bölgelerindeki Tarihi Binaların Enerji Verimliliği" başlıklı ilgi çekici bir konuşmaya daha ev sahipliği yaptı. 28 Mart 2024 Perşembe günü Mimar ve University College of London’da doktora öğrencisi Merve Karabeyeser Bakan tarafından verilen konuşma Ramazan ayına özel iftarla birlikte gerçekleşti. Merve, tarihi binalarda enerji verimliliği konusundaki sunumuna, mevcut karbon emisyonlarının %40'ının binalardan geldiği, bunun da %25'inin özellikle eski tarihi yapılar kaynaklı olduğuna dair şaşırtıcı bir istatistikle başladı. İklim değişikliğiyle mücadele ve karbon emisyonlarını azaltma bağlamında bu binalardaki enerji tüketiminin ele alınması için acil bir ihtiyacın var olduğunu vurguladı.Sunumunda, Merve, tarihi binalardaki enerji verimliliğiyle ilgili çeşitli yönleri ele alırken, bu yapıların miras değerini koruma konusunda ortaya çıkan çok yönlü zorluklarına dikkat çekti. Modern yapıların aksine, tarihi binaların tarihî bütünlüklerini koruyarak enerji verimliliği önlemlerinin alınması gerektiğini vurguladı.Merve'nin sunumu, teknik çözümlerin ötesine geçerek insan davranışı, termal konfor ve miras koruma arasındaki dinamik ilişkiyi keşfetti. İnsanların termal konfor algısının, tarihi binaların kullanımını önemli ölçüde etkilediğini vurguladı ve bu bağlı faktörlerin göz önünde bulundurulduğu bütünsel bir yaklaşımı savundu.

Gaziantep'i bir vaka çalışması olarak ele alarak, Merve, sıcak ve kuru iklimlerde kullanılan pasif stratejilerin önemini vurguladı. Bu stratejiler, bölgenin mimari mirasının derin köklerine sahip olup enerji verimliliğini artırmakla kalmayıp aynı zamanda kültürel kimliğin korunmasına da katkıda bulunuyor.

Sonuç olarak, Merve, tarihi binalarda enerji verimliliği konusunda bütünsel bir perspektifin benimsenmesinin önemini vurguladı. Müdahalenin en aza indirilerek verimliliğin maksimuma çıkarılmasının, bu eşsiz kültürel varlıkların gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağını belirtti.Yunus Emre Enstitüsü Londra, entelektüel tartışmayı ve bilgi paylaşımını teşvik etmeyi kendine misyon edinmiştir ve Genç Akademisyen Seminer Serisi gibi etkinlikler bu hedefe ulaşmada kilit bir rol oynamaktadır.

Daha fazla bilgi için, yaklaşan etkinlikler ve girişimlerle ilgili yeelondon.org.uk sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yunus Emre Enstitüsü; Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek; Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla kurulmuştur. 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün 64 ülkede 85 kültür merkezi bulunmakta olup 2010 yılında da Londra’daki merkezini açmıştır.   
  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.