Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Güneydoğu

Bu haber kez okundu.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi başkanı Ayşe Osman, yeni yönetim kurulunu açıkladı

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA) 10 Nisan 2021 Cumartesi günü  Ingiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi  yapmış olduğu online Zoom toplantısında Başkan Ertugrul Mehmet  ve yönetim kurulu, Konseydeki görevlerini tamamlayıp görevi  Devir Teslim ile  Ayşe Osman ve Yeni Yönetim Kuruluna devretti. Devir Teslim sonrası Ertugrul Mehmet yönetim kuruluna teşekkür ettikten sonra,  Ayse Osman da,  öncelikle Ertugrul Mehmet'e  ve yönetim kuruluna  pandemi döneminde  bütün zorluklara rağmen  yürüttükleri başarılı çalışmalarından dolayı:  Kenan Nafi, Sonya Karafistan,Erden Teoman Hasip,  Eddie Ertan, Duygu Tagmac, Cllr Ilkay  İsa   Enis Rifat,  Ertan Djemal,  Eray Galip ve Japha Hüse teşekkürleriniiletti. Ayrıca yönetime son 4 ayda katılan:  Nükhet Tekün,  Kenan Yaman,  Hakan Hüseyin ve Deniz Süleyman'a da teşekkürlerini iletti. 

Mart 2020 yılında çoğunluğun oyu ile Konsey'in iki yıllık başkanı seçilen Ertugrul Mehmet Konsey başkanlarına, Başkanlığın ikinci yılını özel sebeplerden dolayı yapamayacağını Haysiyet Divanına yazarak bildirmesi üzerine,  Ocak ayının ilk haftası Haysiyet Divani Başkanı Disiplin KuruluYönetimi ile konuşarak ortak aldıkları karar üzerine,  Dr. Özkan Hıvsı,  Ayşe Osman'ı  arayarak pandemi döneminde Genel Kurul olamayacağındanotürü  başkanlık seçimi  yapılmayacağını,  aldıkları karar ile as başkanlardan Ayşe Osman'ın başkanlık görevini almasını ve yeni  Yönetim Kurulu kurulması kararını aldıklarını bildirdi .Dr. Özkan Hıfzı  ayni zamanda Başkanlığı kabul eden Ayşe Osman’a hazırlıklarını tamamlamasını ve duyuruyu  yapmasını bildirmiştir

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Yeni Yönetim Kurulu ve Çalışmalar

1983 yılında kurulan Konsey'in 14.cu Başkanı ve  Merhume Aysin Yilmaz ve Leyla Kemal'den sonra üçüncü kadın Başkanı olan Ayşe Osman'ın Yeni yönetim kurulu oluşumu şöyle: 

   

Başkan – Ayşe Osman

As Başkan - Kenan Nafi

Sekreter - Ilker Giritlioğlu

Veznedar - Tümay Ekrem

Eğitim - Füsun Dedezade

Halkla Ilişkiler - Dr. Ayfer Kahraman

Lobi - Gönül Daniels

Faal Üye - Ibrahim Mani

Faal Üye - Mehmet Tekari

Yedek Üye - Arif Kokkoz    

Ayse Osman:  "Öncelikle yarım kalan faaliyetlerle devam ederken, Konseyin kurallarına uygun bir şekilde, içinde bulunduğumuz pandemi döneminde yaşamı değiştiren sorunlarımızı gidermek,  yabancı dil ve kültürlerle  toplumumuzu  huzur ve barış içinde  haklarımızı savunarak, daha güzel yerleretaşımak olacaktır.   Enerji dolu yeni bir yönetim kurulu ile dernek ve okullarımızın   ihtiyaclarini gidermek icin devletin funding imkanlarından faydalanmak, sağlık seminarları ve   genç  nesillerimizi çeşitli kültür,  spor ve müzik alanında öğrenmeyi eğlenceli hale getiren aktiviteler  gerçeklestirerek yaşam tarzlarını  iyileştirmelerini  hedeflemek için  çalışmalar yapacağız".

Ingiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi adına Başkan Ayşe Osman açıklaması şöyle: 

"1964 yılında Kıbrıs'tan İngilterede yaşayan ailemin  yanına  genç yaşta geldim ve eğitimimi South Hackney Collegede  ve daha sonra Bank of England'da özel  eğitim ile Governers offshore ınvestments  stock and shares coursları alarak çalıştım. Daha sonra Royal Bank of Canada BBC Broadcasting ve  Financial Services Authority de ayni görevleri yaptım, arada  retail marketing yanısıra,  Londra Gazetede Marketing/ Advertising Executıve  olarak çalıştıktan sonra sağlık nedeni  dolayısı ile emekli oldum. 1965 Eğitim yıllarımda  babamla Londra Kıbrıs Türk Cemıyetine ( Avrupa'da ilk kurulan Kıbrıs Türk Derneği ) ve  annemle  Ingıltere Türk Kadınları Yardım Derneği etkinliklerine katılırdım.   56 yıldır  gönüllü  olarak  Türk Derneklerimizde Toplumumuz için çeşitli dallarda  severek ve inanarak katkılarım olmuştur. 1982 yılında TWPA'in yönetim Kurulunda  active üye,  yardımcı veznedar,  sekreter  as başkan ve başkanlık yaptım.  Merhume Akile Isin  hanimin mentörlüğünde  bilgi ve tecrübeler edinerek  Merhume  Aysin Yilmaz ile  de  TWPA'i temsilen,   Fıwal Federatıon of Internatıonal Women's Organısatıon  toplantı ve etkinliklerine katıldım.  

Ayşe Osman: Okullarımızı Derneklerimizi temsilen çeşiti statulerde  yurt içi ve yurt dışı  kongre ve konferanslara katıldım  Genç nesillerimizi  Eğitim  Müzik ve Spor dallarında yönlendirmede yardımcı oldum."

Ingiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi adına Başkan Ayşe Osman: Orta yaş ve üzeri toplum bireylerimize lisan, eğitim, sağlık, dil açısından uzman kişilerle görüştürmelerde belediye, sağlık, tercümanlık  sorunlarında yardımcı oldum.  Dil ve kültürümüzü her alanda tanittim.  TWPA'in yonetiminde iken ayni zamanda  Pro Cancer Research Fund Yönetim Kuruluna da  katilarak  8  yıl toplumumuz için  Kanser  hastaliklari  bilgilendirme kampanyalarında ve  Kıbrıs'ta her sene  düzenlenen Orkıde yürüyüşlerine katıldım.   Kurulan kardeş  derneklerimizden  BTKD ve  diğerhb Türk derneklerimizin etkinliklerine devamlı olarak katıldım ve destek oldum.  Erkan Pastırmacıoğlu'nun kurmuş olduğu Londra Türk Korosunda  dört yıl  yer aldım ve  harika konserler verdik. Geçmiş Konsey Başkanlarından Zeka Alsancak döneminde,  Genel Kurul Toplantılarında  her dönem bulundum ve   2017  yılında Leyla Kemal'in başkanlığındaKonsey Yönetim Kuruluna  katıldım ve yoğun bir tempo ile  V&A Müzesinde Göçün 100  yıl etkinliğimizi, 1.ci Ödül gecemizi   2017 Festivalimizi  2018 ve 2019 Festivallerimizi ve  2nci Ödül gecemizi  büyük bir başarı ile gerçekleştirdik ve gururlandık.Yetişkin kız ve oğlan annesiyim. 2021-2022   İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Yeni Yönetim  Kurulu  arkadaşlarıma  inanarak çalışmalarımızda  başarılar  diliyorum. Hürmetlerimle

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.