Öne Çıkanlar Keir Starmer orta ve küçük ölçekli işletmelere İşçi Sendikaları Kongresi ogrenme guclugu londra yılan siyasi mülteciler İbrahim İyice yumurtalı saldırı yüksek lisans Kraliçe 2. Elizabeth

Bu haber kez okundu.

Kuzey Kıbrıs’a 3 milyona yakın turist bekleniyor

Ülke genelinde turistlerin ziyaret edeceği yerleri çeşitlendirmek için birçok kentte çalışmalar yürüttüklerini anlatan Ataoğlu, Türkiye ile Rusya, İngiltere, Almanya'da reklam çalışmaları yürüttüklerini dile getirdi.Ataoğlu, acentelerin KKTC'ye turist getirebilmek üzere faaliyetlerde bulunduğunu aktararak, bu çalışmaların ülkeye gelecek turist sayısına olumlu katkı yapmasını beklediklerine işaret etti.

Turizmin, KKTC ekonomisinde önemli yeri olduğuna dikkati çeken Ataoğlu, Kovid-19 salgını sürecinde tüm dünyada olduğu gibi KKTC'yi ziyaret eden turist sayısında da düşüş yaşandığını anımsattı.

Ataoğlu, şöyle devam etti:

"Turist sayısındaki beklentimiz, geçmiş yılların üzerindedir. Bu yıl için 2 milyonun üzerinde bir hedef koyduk ve bu hedef için çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımız, koyduğumuz hedefi gerçekleştirmek üzeredir. Artık yaz dönemine giriyoruz, bu dönemde turistlerin KKTC’ye ciddi talepleri bulunuyor. Otellerimizin doluluk oranları umut veriyor."Artan turiste karşın yatak ve tesis sayısının sınırlı olduğunu vurgulayan Ataoğlu, mevcut yatak sayısını artırmak üzere ülkenin turizm bölgelerinde yeni otel yapımı için ilgili bakanlıklarla yazışmaların yapıldığını ve Bakanlığın da bu konuda ciddi çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

"Yeni havalimanı turist sayısının artmasını sağlayacak"

Ercan Havalimanı yeni terminal binasının ve pistinin, hizmete girdiğinde turizme büyük katkı sağlayacağını belirten Ataoğlu, "Yeni havalimanı turist sayısının artmasını sağlayacak. Sefer sayılarının artması ve yeni havayolu firmalarının Ercan'a gelecek olmasıyla turizm daha da canlanacak." ifadesini kullandı.Ataoğlu, Türkiye'den gelen turistlere ayrı önem verdiklerinin altını çizerek, "Türkiye'den kardeşlerimizi KKTC'ye bekliyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Kuzey KıbrısKktc
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.