Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

AŞK-IN BİLGELİĞİ: The wisdom of love

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA - Sanatçı ve yazar Servet Özen’in, İngilizcesi The Wisdom of Love Tükçesi Aşk-ın Bilgeliği ismi altında Mevlana ve Nesimi’den etkilenip kendisinin aşk ve bilgelik üzerine yazdığı kısa şiirleri ingilizce olarak Amazon’da kitap ve e-book olarak yayınlandı, satışa sunuldu.

Romantizm öldü mü ? Yapay zeka !

Servet Özen, sevginin ve de kendi deyimi ile Aşk-ın artık dünyada ve toplumlarda eksildiğini insanlığın, daha cok yapay zeka ile kontrol edildiği vede bu yüzden insanlar arasında kopukluğun olduğunu hatırlatmak ve de ayrıca romantizmin artık bittiğini işaret etmek amacı ile bu şiir kitabını çıkarmak istediğini bildirdi.  Kitabın ingilizce olmasının amacı ise daha çok kişilere ulastırmak olduğunu vurguladı.  Servet Özen;  İçinde sevgiden uzaklaşan bireylerin yaşadığı toplumlarında sevgiden uzaklaştığını bu yüzden empati kurmak ve de sevgi ile yaklaşmak artık genel olarak kaybolduğunu vurgulamak amacı ile bu kitabı çıkardığını söyledi. 

Sevgisizlik

Dünyada yaşanan bütün sorunların tek kaynağının sevgisizlik olduğunu vurgulayan yazar kendi deyimi ile yazdığı bu küçük şiir kitabı sayesinde az da olsa hayatımızda, yeri çok önemi olan sevginin önemini dikkat çekmek istedigini söyledi. Servet Özen ayrıca son 10 senedir batıda yaşayan sosyal medyayı kullanan bir çok insanın Mevlana Cellaeddin Rumi’ye olan ilgisininde olduğunu söyleyerek şiirlerinin bir kısmının Mevlana’nın bilgeliğine borçlu olduğunu ekledi. 

Bilim kurgu romanı

Sanatçı ve yazar ayrıca 2021 yılında yayınlamayı planladığı bilim kurgu romanından da bahsetti.  Dünya genelinde şu anda yaşanan olayların aslında yeni bir çağın başlangıcı olduğunu, cok yakın bir süre içinde bir çok şeyin hızla değişeceğini ve de yeni çağda insan genetiği dahil bir çok beklenin dışında olaylar olacağını ekledi. 

Romanın icerigi konusunda da sunlari ekledi; 

Servet Özen: “Her nasıl algılamak isterseniz algılayın, ister evren deyin, ister doğa, ister karma, her etki nin bir tepkisi olacaktır. 2020’nin başında gelişen küresel pandemik aslında bir çok şeyin peşinde getireceği bir işaretti ve etkinin tepkiside olacaktır. İnsanoğlu evrende ve de doğada gerçek yerini bulmak zorunda lakin her ne kadar gelecek çok karanlık görünse de geri dönüşümlü olarak evren ve doğa kendi kahramanlarını yaratacaktır. Bizler ise bu uyanış sürecindeki karmaşalıktan kurtulabilmek için farkındalığımızı yükseltmemiz gerecek. Ama bunu biz istemesek bile doğa/evren bunu gerçekleştirecek.  Hızla değişen DNA yapımız ile insanoğlu en son evrim süresinden geçiyor o da bilinçaltı evrimi. Çok yakın bir süre icinde değişen genetik yapımız sayesinde insan üstü güçlere sahip olabileceğiz zaten bu teori bazı bilim adamları tarafından savunuluyor. Bense bu değişimi bilim kurgu ya da bilim gerçek romanı olarak yazıp romanım sayesinde insanları bilinçlerdirmek istiyorum. Yazacağı romanının da İngilizce olacağını ve de başarılı olursa isteğinin romanını beyaz perdeye taşımayı planladığını ekleyen Servet Özen şimdiye kadar yazılan bir cok bilim kurgu kitabından farklı olacağını ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seyran Karaköçek 4 yıl önce

Yazara başarılar diliyorum.. İnsanlara sevgiyi bıkmadan usanmadan anlatmak gerekir..
Şairin dediği gibi: "dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey"