Öne Çıkanlar Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları The Old Church Yasmine Dar londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Girne Üniversitesi Edmonton Rovers Dünya Fenerbahçeliler Günü Leyla Aydemir türkiye

Bu haber kez okundu.

Bir aşka tutul ki bilmem kaçında,  Eşekle yatasın aslan burcunda

Modern Türk edebiyatının sevilen şairi Can Yücel, ‘Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası’ adıyla tanınmış bu eseri ‘Bahar Noktası’ adıyla Türkçe’ye çevirmiştir. Can Yücel’in Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası:

 “‘Bir aşka tutul ki bilmem kaçında,

Eşekle yatasın aslan burcunda!’

Bahar Noktası 23-27 Şubat 2020 tarihleri arasında Arcola Tiyatrosu’nda. İngiliz tiyatro tarihinin büyük şairi William Shakespeare’in en unutulmaz komedisini aynı zamanda başka bir kültüre de uyarlamıştır. Ala Turka ekibinin eski ve yeni oyuncuları, bir araya geldikleri bu oyunda tüm seyircilerini sihirlerle ve sürprizlerle dolu bir hikayeyi izlemeye davet ediyorlar. 

Konusu

Bir masal tadında yazılmış oyun deniz kenarında geçer. Buradaki eşraf, genç aşıklar, balıkçılar ve sudan çıkan periler gerek akıl almaz muziplikler, gerekse türlü dargınlıklardan sonra, maceralarla dolu yanlışlıkların hepsini tatlıya bağlarlar. Bir rüya gibi geçen olaylar, acemiliğiyle meşhur bir gösteri ile son bulur. 

Naz Yeni 

Geçtiğimiz yıllarda ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ ve ‘Deli Dumrul’un da yönetmenliğini yapan Naz Yeni, ‘Bahar Noktası’ için ‘Zengin dili ve etkileyici şiirselliği ile büyükler için yazılmış olsa da, hareketli sahneleri sayesinde 5 yaş ve üzeri küçüklerin de aileleri eşliğinde severek izleyebileceği bir oyun amaçladık’ diyor. 

Creative Disruptions festivaline dahil olan oyun Türkçe oynanacak ve orijinal dili olan İngilizce çevirisi de üstyazılar ile takip edilebilecek. 

OYUNCULAR (sahneye çıkış sırasına göre) İpolita – Arzu Kartal Stone Tezeus – Sadun Çengel Egesu – Gülseren Taş İskender – Orhan Kanalp Dimitri – Görkem Çınar Eleni – Feride Morçay Filostrata – Şenay Balta Hermiya – Özlem Taş Erkan – Deniz Okçu Maiyet – Hasan Zilihaoğlu Babaron – Dursun Kuran Müzeyyen – Eser Rüzgar Cin – Gülistan Sarbas Peri – Seda Çelik Mürdümük/Semiran – Semra Tekin Hardal/Hatçe – Begüm Çınar Örümcek/Keriman – Ceyda Orhan Testere – Tuana Arayıcı Öreke – Tuncay Akpınar Körük – Evrim Baş Teneke – Rıza Keskin Mengene – Gözde Emregil Işık Yüksük – Deniz Merih Gök 

YARATICI EKİP: Yönetmen - Naz Yeni Kostüm tasarım - Berrin Bugay Lawler Müzik Danışmanı - Selin Asar Ses Tasarım - Seher Ayyıldız Aksesuvarlar - Duygu Avcı, Zeynep Işık Yardımcı Dekor - Begüm Çınar Işık Tasarım - Sadun Çengel Terzi - Ceyda Orhan Reji Asistanları - Leman Kurtcan, Eser Rüzgar, Tuana Arayıcı, Gülistan Sarbas 

Biletler: £12/£15 

https://www.arcolatheatre.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.