Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

CAMBRIDGE TÜRK FİLM FESTİVALİ SONA ERDİ

Avrupa Ajansı (AVA) Londra  -  Anadolu’nun Tadı adıyla gösterilen Türk Filmleri Festivali, 2018 Eylül ayının ilk hafta sonunda gerçekleşti. Cambridge şehrinin merkezinde temellenmiş Anadolu’nun Tadı, gençlerin tecrübelerini ve dünya görüşünü konu alan “Genç Kan” teması ile sizleri Türkiye sinemasının cesur perdesine doğru sürükledi. İnsan hakları, insanlığın geleceğinde bireyin rolü ve anlaşılma arayışı gibi konularla festivalin genç yönetmen ve oyuncuları size hayata dair yeni bir bakış açısı ve anlam sundular.

Festivalin açılışında Barones

Cambridge Baronesi Julie Smith

Gösterim ve etkinlikler Cambridge Üniversitesi’nde bulunan en eski ve prestijli binalardan birinde, St John’s College’e bağlı Old Divinity School’un zarifçe yenilenmiş Main Lecture Theatre salonunda gerçekleşti.

Avrupa Gazete medya sponsoruydu

Balık Arts’ın ve Festival direktörü olan Yeşim Güzelpınar’ın açılış konuşmasıyla başlayan Türk Film Festivali St John’s College’e bağlı Old Divinity School’daki tören ile devam etti. Cambridge Baronesi Julie Smith ve Cambridge MP Daniel Zeichner birer konuşma yaptı. Türkiye’den gelen Nur Sürer, Kadir Doğulu, Sitare Akbaş açılışta yerlerini aldılar. Avrupa Gazete adına Cambridge şehirndeki festivale katılan Vatan Öz, festivalin medya sponsoru olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Rus Sochi Film festival direkötrü Luba Balagova ve Yesim Guzelpinar ve Kazakistan’dan Rahima Abduvalieva

Türkiye ve Birleşik Krallık ’tan toplam 60 genç

Festivalin tek odak noktası yalnızca gençler değildi, aynı zamanda onları üretmeye de teşvik etmekti. Türkiye ve Birleşik Krallık ’tan toplam 60 genç erişkin ve liderlerinin yardımıyla, Avrupa Birliği Erasmus+ tarafından finanse edilen Reel Skills projesi hafta sonuna hayat nefesi üfleyecek. Festivalin başlıca isimleri Nur Sürer, Kadir Doğulu, Sitare Akbaş’ın konukluğunda, onların izinde yürümek isteyenler için kariyer konulu soru-cevap söyleşileri görülmeye değerdi.

Balık Arts

Balık Arts’ın liderliği ve genç insanlar ile güzel sanatları biraraya getiren etkinlikleri sürekli teşvik ediyor olmasalardı, bu festivali gerçekleştirmek de mümkün olmazdı. Odak noktası; yaşam gücü ve yaratma momentumu arasındaki takas olan Balık Arts 1999’da kuruldu ve bugüne kadar film yapım atölyelerinden film gösterimlerine ve festivallere kadar sayısız proje üretti. Yenilikçi ortaklıkların sonucu olan bir festival ve kısa filmlerle birlikte Mayıs 2018’de Türkiye’de başlayan bu proje Birleşik Krallık ’da görkemli sona erdi.

Anadolu’nun Tadı – Türkiye’den Filmler

Film festivali Birleşik Krallık merkezli Balık Arts tarafından düzenlenmiş ve

Baroness Julie Smith of Newnham Hami’liğinde desteklendi. Anadolu’nun Tadı şu partnerlerin desteğindedir; the Film Hub South East, Erasmus + Programme of the European Union, the University of Cambridge (Film Dept.), Anglia Ruskin University (Film Dept.) and the University of East Anglia (Film Dept.).

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.