Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

İngilizler NEY’le Huzur Buldu

Türkiye ve dünyanın bir çok ülkesinde NEY müziğini tanıtmak amacıyla meditasyon organizasyonları gerçekleştiren Nefes Koçluğu Federasyonu Kurucu Başkanı Nevşah Fidan Karamehmet’in Londra’da düzenlediği canlı NEY müziği eşliğinde meditasyon seansına İngilizler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ında aralarında bulunduğu seçkin davetlilerin katıldığı meditasyon seansına katılan İngilizler, NEY müziğinin verdiği huzurla astral seyahate çıktılar.

Meditasyon seansı sırasında bazı İngilizlerin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.  Seans sonunda yeni doğmuş bir bebek gibi saf ve temiz bir duyguya sahip olduklarını ve bu şekilde kötü enerjilerden de arındıklarını belirten İngiliz katılımcılar, NEY’in mükemmel bir enstrüman olduğunu  söyledi.

Karamehmet’in 'Rumi’nin "Sessizlik Yaradan’ın sesidir, diğer seslerin hepsi basit birer çeviri denemesidir"sözünden yola çıkarak, Anadolu insanının yüzyıllardır Ney müziği ile yaptığı insan bilincinde uyanışı tetikleyen meditasyonun, Anadolu kökenli muhteşem bir kültürel miras olduğunu vurgulamak ve algıyı değiştirmek adına gerçekleştirdiği etkinliklere her geçen gün ilgi artıyor.



Mevlana Rumi’nin şifa / ruhsal aydınlanma için kullandığı Ney müziği eşliğinde meditasyonun gücünü tüm dünyayla paylaşmak üzere bu güne kadar İstanbul, Konya, Antakya, İzmir gibi şehirlerin yanı sıra Londra, New York ve Köln gibi dünyanın farklı şehirlerinde organizasyonlar gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.