Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir ingiltere Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film Master visesi

Bu haber kez okundu.

Keman sanatçısı Ezgi Sarıkcıoğlu’nun yıldızı parlıyor

Pazar günü Master Programı bitirme konserini veren Ezgi, 15 Haziran ve 7 Temmuz’da Pianist William Fielding ile iki ayrı resital verecek. QNB Finansbank ana sponsorluğunda 2017 yılından bu yana Çağdaş Eğitim Vakfı “Genç Yetenekler” bursiyerleri ile, Dr. Nejat Eczacıbaşı ve Talent Unlimited’in desteklediği Ezgi Sarıkcıoğlu eğitimine Londra’daki Royal College of Music’te, Master of Performance programı ile devam ediyor.

Aynı zamanda Houston Family’nin donörü olduğu RCM Ödülü sahibi ve46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında hayata geçirilen “Yarının Kadın Yıldızları” destek fonundan faydalanmaya hak kazanan 14 genç kadın müzisyenden biri olan Ezgi, RCM, London tarafından kendisine verilen Jean Baptiste Vuillaume, Paris 1850 ve Baltitude arşe ile çalmakta.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında eğitim alan Ezgi, bu kurumlarda Ferhang Hüseynov ve Sevil Ulucan Weinstein ile çalıştı ve 2016 yılında Sevil Ulucan Weinstein’ın sınıfından birincilik ile mezun oldu.

BİRÇOK ÜLKEDE KONSERLER VERDİ

Ezgi Sarıkcıoğlu, dünya çapında birçok önemli konser salonları, kültür merkezleri ve kiliselerde solo ve oda müziği sanatçısı olarak konserler verdi. Bunların arasında, Rusya-Kazan’da düzenlenen Great Bolgar Müzik Festivali, İstanbul Galatasaray Lisesi ve İş Sanat Milli Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar Konser Serileri, St. Stephen’s Kilisesi Gloucester Road ve Victoria ve Albert müzesi, Londra yer almakta. Ayrıca, Vivaldi’nin iki keman için konçertosunu seçkin kemancı Cihat Aşkın ile birlikte, Rengim Gökmen yönetimindeki Karşıyaka Oda Orkestrası eşliğinde seslendirdi.

ULUSLARARASI BİRÇOK ÖDÜLÜN SAHİBİ

Ezgi’nin kazandığı ödüller arasında “Berlin International Music Competition “Sforzando” yarışmasında kendi kategorisinde birlikte aldığı birincilik, Sırbistan Müzik Pedagogları Derneği tarafından düzenlenen uluslararası “Internet Music Competition”da aldığı birincilik, Paris Slave De Musique Konservatuvarında düzenlenen “We Play Together” yarışmasında kendi kategorisinde aldığı birincilik, Ukrayna’da düzenlenen 10th International Independent Music Competition “Individualis” adlı yarışmada kategorisinde ikincilik ve Edirne Rotary Klübünün düzenlediği 19. Oda müziği yarışmasında yaylı çalgılar dörtlüsü “Spettro Quartet”in birinciliği bulunmakta. Ayrıca, 46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında hayata geçirilen “Yarının Kadın Yıldızları” destek fonundan faydalanmaya hak kazanan 14 genç kadın müzisyenden biri.

ÜNLÜ SANATÇILARLA ÇALIŞTI

Ezki Sarıkcıoğlu, katıldığı ustalık sınıflarında Lukas David, Pierre Amoyal, Çiğdem İyicil, Ellen Jewett, Özcan Ulucan, Cihat Aşkın, Şenol Aydın, Hakan Şensoy, Ani Schnarch, Zakhar Bron, Victor Danchenko, Shlomo Mintz, Angel Stankov, Davide Alogna, Gülen Ege Serter, Şeniz Serter Aybulus, Minch Minchev, Michael Strichartz, Sungsic Yang ve Sonig Tchakerian gibi önemli keman sanatçıları ve pedagoglarıyla çalıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.