Öne Çıkanlar londra cemal kaşıkçı University of London Microsoft İngilterede uzmanlar Dünya Eğitim Forumu İngiltere Ulusal İstatistik TURTA Muharrem orucu Türkiyeye

Bu haber kez okundu.

Londra Genç Akademisyenler Serisine YEE ev sahipliği yaptı

Tugay Durak, İngiltere'nin başkenti Londra'daki UCL Eğitim ve Toplum Fakültesi'nde doktora adayı ve öğretim görevlisidir. Durak akademik araştırmalarında, yurtdışında, özellikle de Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk akademisyenlerin dünyasını incelemektedir.  

Londra Yunus Emre Ensitüsü’ndeki konuşmasında Durak akademik diasporaların, özellikle de İngiltere'de yaşayan Türk akademisyenlerin kendi ülkeleri ve küresel bilgi üretimi üzerindeki etkilerinden bahsetti. Durak, akademik diasporaların beyin göçü sorununu hafifletmede ve yükseköğretimin globalleştirilmesini artırmada olumlu bir rol oynayabileceğini savundu. Durak konuşmasının bu bölümünde Türkiye'yi ve uluslararası akademik camiayı destekleyen çeşitli faaliyetlerde yer alan Birleşik Krallık merkezli Türk akademisyenlerle yapılan görüşmelere dayanan bir çalışmanın bulgularını sunarak aynı zamanda akademik diasporaların potansiyeline ve zorluklarına daha fazla dikkat çekilmesi çağrısında bulunduğunun da altını çizdi.  

Tugay Durak ayrıca ülkesinin gelişimi konusunda olan tutkusunda, kendisinin ve akademisyenlerin araştırma ve işbirliği yoluyla ülkesinin gelişimine nasıl katkıda bulunmaya çalıştıklarından bahsetti. Türk ve İngiliz kurumları ve araştırmacıları arasındaki işbirliğinin potansiyelini ve zorluklarını vurguladı ve resmi davetler, finansman ve uzun vadeli gündem gibi engelleri aşmak için bazı yollar önerdi. Tugay Durak konuşmasının sonunda, Birleşik Krallık'taki Türk göçmen grupları arasındaki bağlantı eksikliği konusuna ve siyasi perspektifler, ötekileştirme ve aidiyet gibi aralarında sürtüşmeye neden olan faktörlere değindi. Bu gruplar arasındaki iletişimi ve dayanışmayı geliştirmek için, tarafsız bir alan olarak gördüğü Londra’daki Türkiye Büyükelçiliği gibi kurumlarda daha fazla etkinlik düzenlemek gibi öneriler sundu. 

Londra Yunus Emre Enstitüsü yeni dönemde ayrıca sanatın, kültürün ve insanlığın farklı dokusunun canlı kutlamaları olan yeni etkinliklere ev sahipliği yapacak! Baha Yetkin, Serdar Yılmaz, Alexandros Koustas ve Muammer Sağlam’ın kanun, ud, kemençe ve perküsyonun enfes seslerini harmanlayacağı “Dede Efendi Konseri” 24 Ocak Çarşamba günü saat 19.00'da Islington’daki St Mary’s Kilisesi’nde gerçekleşecek! Ayrıca önde gelen sinema tarihçisi Nezih Erdoğan’ın konuşmacısı olduğu ve 26 Ocak'ta Birkbeck'te gerçekleştirilecek "Sinemanın İstanbul'a Gelişi" de kaçırılmaması gereken bir etkinlik! Konuşmayla beraber piyanist Çiğdem borucunun eşliğinde Kültür Bakanlığı’nın sinema arşivinden İstanbul'un erken dönem görüntüleriyle oluşturulan bir sessiz sinema gösterimi de yapılacak.  

Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün yaklaşan etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi almak ve gelecekteki heyecan verici faaliyetlerine göz atmak isteyenler https://yeelondon.org.uk/ adresindeki web sitesini ziyaret edebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.