Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Londra’da Kıbrıslı Sanatçılar Platformu tarafından Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı

Dünya Emekçi Kadınlar Günü Londra’da Kıbrıslı Sanatçılar Platformu tarafından kutlandı. Farkındalık yaratmayı ve kadın eşitsiliğine karşı toplumsal mücadelenin nasıl geliştirilebileceğini tartışmayı amaçlayan etkinlik 8 Mart Gecesi Kıbrıs Türk Toplum Merkezinde yapıldı.Semineri Platform Koordinatörlerinden Aycan Saraçoğlu yönetti. Enfield Belediye Meclis Üyesi ve tiyatro sanatçısı Saray Karakuş ve Psikolog Diva Uluçay konuşmacı olarak katıldı.

Aycan Saraçoğlu seminerin başlangıcında kendi şiiri olan “Çığlık” şiirini okudu, ve Kadınlar Günü kutlamasının kısa bir tarihçesini Verdi.

Sonradan söz alan Saray Karakuş ise kadının siyaset ve sanattaki rolü hakkında konuştu. Psikolog Diva Uluçay ise detaylı olarak kadınların karşılaştıkları psikolojik sorunlara değindi. Seminere çok sayıda erkeklerin katılması olumlu bir unsur olarak görüldü. Konuşmacılar ve katılımcılar kadın eşitsizliğinin sadece kadınların sorunu olmadığını, bunu gidermenin yolunun kadınların ve erkeklerin birlikte hareket etmesi olduğunu vurguladılar. Interaktif bir biçimde geçen seminere çok sayıda katılımcı olumlu görüşleri ile katkı koydu. 


ÇIĞLIK
Gözlerinde umutlarıydı parlayan.
Ellerinde sevdiklerinin sıcaklığı,
bahardı yüzlerindeki mutluluk.
Kimileri evinde, işinde, 
kimileri oyunda, okul yolunda, 
masum ve habersiz.
Korkunç yalnızlıklar,
gecelere sığmayan çığlıklar. 
Bedenleri, hayalleri parçalanan,
çaresizlik içinde çırpınan…
Bir kız,
bir kadın,
belki bir çocuk
çığlık çığlığa.
Bir kuytusu gecenin,
bir karanlık köşesi
ve yıldızlar ağlıyor gecede,
yer yüzüne.

Aycan Saraçoğlu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.