Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

UMUTLARIN PEŞİNDE, YAZAR BAHATTİN GEMİCİ’DEN YENİ BİR KİTAP

Yeni kitabını, “Almanya’ya işgücü göçünün 60. yılında iki ülkenin kalkınmasına emeği geçenlere, eşit haklar için mücadele edenlereˮ adadığını belirten Eğitimci-Yazar Bahattin Gemici, “Bu ülkede yaşadıklarımızı yazıya dökerek gelecek kuşaklara ışık tutabiliriz,ˮ dedi.


Almanya’daki Türk toplumunun eşit haklara kavuşması; Türkçenin okullarda ders olarak okutulması, öğretmen örgütlenmesi, seçme-seçilme hakkı ve çifte vatandaşlık için verdiği mücadelelerle tanınan Eğitimci- Yazar Bahattin Gemici, öncelerde yayımlanan araştırma, şiir, öykü ve eğitim konulu 15 kitabına Umutların Peşinde’yi ekledi.Ankara’da, Ürün Yayınları arasında çıkan yeni kitabında göçmenlikte yaşanan birçok konunun yanı sıra ünlü yazarlarla yaptığı yazışmalara da yer veren Gemici şunları söyledi:
 

 “Hepimiz umutların peşinde koşarak Almanya’ya geldik. Birkaç yıl çalışıp bağ bahçe, traktör aldıktan sonra ülkemize dönme hayali kurduk ama göçün geri dönmeyeceğini geç anladık; Almanya ikinci vatanımız oldu. Bu ülkede varlığımızı sürdürmek, saygın bir konuma gelmek için eğitime önem vermeli, anadilimiz Türkçeye ve ulusal kültürümüze sahip çıkmalı, edebiyat alanında da sesimizi duyurmalıyız,ˮ dedi.
 

“Almanya çok yuvalar yaptı, çok yuvalar yıktı,ˮ diyen Gemici, yeni kitabında kaç kuşak geçerse geçsin bir ülkenin, dışarıdan gelen bir başka ülke insanını dünyasına katma konusunda gerekli tavrı gösteremediğini belirtiyor. Yaşanan tüm acılara, haksızlıklara rağmen umudu yitirmeden eşit haklar için mücadele etmenin önemine vurgu yapıyor.
 

 Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şair-Yazar Ahmet Özer, kapak yazısında şu görüşlere yer veriyor:
   “Bahattin Gemici, kırk yılı aşkın süredir Almanya’da yaşayan bir yazar olarak öğretmenliğini, yurduna olan bağlılığını ve anadili sevgisini önde tutup bir aydın sorumluluğuyla demokrasi savaşımı vererek hem yurdunun hem de yaşadığı ülkenin sorunlarına kafa yoran bir değerimiz.
   Gemici yıllardır Türkçemizin onuru için savaşım vermeyi, aydın kimliğinin bir gereği sayıp binlerce insana ulaşarak, değişik etkinlikler düzenleyerek ve pek çok yazı yazarak sürdürmeyi görev biliyor.
      Yurdunun gerçeğini önde tutarak dünya insanının barış, sevgi, özgürlük ve bağımsızlık gibi değerlerle yarına taşınmasının gerektiği bilinciyle yazmayı görev bilen Gemici’nin her yazısı insanın ve insanlığın mutluluğuna yönelik bir sorumluluk taşıyor
   Bahattin Gemici’yi okurunun nabzını tutan, “Umutların Peşinde” bıkmadan usanmadan koşan bir yazar olarak selamlıyorum.ˮ
 
  İsteme adresi: [email protected] Umutların Peşinde, 264 s. 9.80 €  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.