Öne Çıkanlar acun ılıcalı WHO İngiltere vizesiyle Cindy Crawford londra Istanbul Photo Awards 2023 Photo Awards 2023 sergisi Türkmenköy londra ateşkes TURTA londra Sun Express londra

Bu haber kez okundu.

Onur’un hayata muhteşem tutunuşu ! Uzman Nöropsikolog Dr. Alptekin Aydın başarısını paylaştı

Avrupa Ajansı (ava) Avrupa Gazetesi-Londra/ÖZEL-Birleşik Krallık ülkelerinden İngiltere'nin başkenti Londra’da başarılı tedavileriyle tanınan Uzman psikolog Alptekin Aydın, 2021 mayıs ayında tedavisine başladığı 14 yaşındaki Onur'un hangi aşamada olduğunu ve şu an hangi seviyeye geldiğini aktardı. Otizmle mücadele konusunda yaptığı çalışmalarla öne çıkan Uzman Nöropsikolog Dr. Alptekin Aydın ile  konuştuk. Bunun yanısıra Aydın, migreni çok kısa sürede tedavi edebildiklerinin müjdesini verdi. Bu haklı gururu Avrupa Ajansı ve Avrupa Gazete ile paylaşan Uzman psikolog Alptekin Aydın, tedavi sürecini şöyle aktardı: 

"Kelimeler ve konuşma vardı ama sürekli aynı şeyleri tekrar ediyordu, anlamlı ve güncel birşey  konuşmak pek mümkün değildi. Bu tabiki tek sorun da değildi"

ONUR'UN MUHTEŞEM HAYATA TUTUNUŞU 

Uzman Nöropsikolog Dr. Alptekin Aydın :  2021 Mayis ayıydı, onur babasi ile birlikte kliniğe geldiğinde, kelimeler ve konuşma vardı ama sürekli aynı şeyleri tekrar ediyordu, anlamlı ve güncel birşey  konuşmak pek mümkün değildi. Bu tabiki tek sorun da değildi, algı, farkındalık oldukca kapalıydı, bedenen bizim yanımızdaydı Ama zihnen başka yerlerdeydi. Okulda eğitim olarak da 14 yaşındaki diğer yaşıtlarına göre oldukca geri durumdaydı, dersleri anlamıyor, kendi ödev yapamıyordu. Babasının yanında işe giderse orada ne yapacağını anlamıyor, çalışamıyor ve hemen sıkılıyordu. Eski izlediği filmleri yada olayları sürekli tekrar tekrar anlatıyor ve farklı yeni bir şeyden hiç bahsetmiyordu."

İngiltere Alkol ve Madde Bağımlılığı Federasyonu ileri düzey praktisyen ünvanlı Uzman psikolog Alptekin Aydın genç Onur ile açıklamalarına şöyle devam etti: 

"Onur, tutundu hayata, farkına vardı herseyin, inanılmaz bir gelişim gösterdi"


Uzman Nöropsikolog Dr. Alptekin Aydın: "30 seans TMS tedavisinin sonunda %65 -70 arası bir sıçrama yaptı Onur, tutundu hayata, farkına vardı herseyin, inanılmaz bir gelişim gösterdi. Tabiki bu gelişimde sadece tek başına benim payım yok. Onur'un muhteşem bir ailesi, onunla hijyeninden, dersine her an herşeyi ile ilgilenen müthiş ilgili bir annesi, okulda sürekli onu kollayan kardeşleri vardı.  Sevgi, ilgi ve özenle eğitimine ve gelişimine büyük bir çaba sarfedildi. Arkasından 2. Kez 30 seanslik bir TMS tedavisi yapıldı, bu sefer hedef öğrenme, ders yapabilme, muhakeme edebilme, kendi başına çalışabilme kısmına gelmişti. Artık seanslar esnasında sohbetler ediyorduk, Kliniğe gelen gidenle sosyalleşiyor, herşey hakkında sorular soruyor ve anlamaya çalışıyordu.Nisan 2022 de ikinci 30 seansı tamamladık ve beklemeye başladık.  Gelişmeler oldukca heyecan vericiydi, kendi başına heryere güvenli şekilde gidebilecek duruma gelmişti artık, okulda öğretmenleri bu değişimi tamamen şaşkınlıkla izliyordu. Derslerini ödevlerini kendi zamanında yapıyor, sınıfta  derslere katılımda bulunuyor ve öğretmenleri ile ders dışında da sohbetler ediyordu. Çekilen 2. Qeeg sonucunda 9 kapalı fonksiyon sadece 3 taneye inmişti. 30 seansta tek fonksiyon açılabilir diyen tüm  dünyaya nisbet yaparcasına 6 fonksiyon açmayı başarmıştık ve en önemlisi bunları Onurun kullanmaya başlaması yaptığımız tedaviyi de daha da iyi ve başarılı hale getiriyordu." 

Otizm Ve Öğrenme Güçlüğü Tedavi Yöntemleri, Her türlü Nerolojik Ağrılar İçin Tedavi Yöntemi Uzman Uzman Psikolog Alptekin Aydın Tel: 020 8243 8590. 

OXFORD ÜNİVERSİTESİ'NDE QEEG KILAVUZLU rTMS & TDCs Araştırma Semineri

DR.Alptekin Aydin, UNIVERSITY OF OXFORD, University Maastricht ile İngiltere NHS ile ortaklaşa seminer düzenledi. Seminerde ana konuşmacı olan Alptekin Aydın, “Otizm, DEHB ve Öğrenme Güçlüğü (LD) olan çocukların rTMS, tDCS ve davranışsal terapi kombinasyonu kullanılarak tedavisini anlatacak. 24 EYLÜL 2022 OXFORD İNGİLTERE. Seminer facebook ve instagramdan canlı yayınlanacaktır. Uzman Nöropsikolog Dr. Alptekin Aydın, Cosmos'u temsil eden organizasyon komitesi adına NHS Sağlık ve Oxford Üniversitesiile size çok keyifli bir konferans diliyoruz ve şehrin tadını çıkarmak, arkadaşlarınızla ağ kurmak ve yeni bağlantılar kurmak için birçok fırsat elde edeceğinizi umuyoruz. Akşamları eğlenmek için uluslararası üne sahip açılış konuşmacılarımız ve harika bir sosyal programımız var. Komite sizinle tanışmayı dört gözle bekliyor ve Oxford'da iyi vakit geçirmenizi umuyor." dedi 

İngiltere iletişim bilgileri

Whatsapp: +90 530 412 25 77

Tel : + 44 (0) 20 8243 8590 veya 

020 8144 8959 -020 8144 9884 

Facebook ailelere kapalı grup üye olmak için

https://www.facebook.com/groups/236168521840076/

@uk.psychologist   @cosmos_wellness 

İLGİLİ  HABERLER

Avrupa’nın En İyi Uzman Psikoloğu ödülü Londra'dan Alptekin Aydın'a verildi, İngiltereli Türkleri gururlandırdı TIKLA OKU

İngiltere Alkol ve Madde Bağımlılığı Federasyonu, Uzman psikolog Alptekin Aydın’a ileri düzey praktisyen ünvanı verdi ​​​​​​​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadriye tolu 1 yıl önce

Torunum