Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

Ramazan ayında diş ve ağız sağlığına dikkat

İftar ve sahur yemeklerinden sonra asit oranının artması ile bakterilerin çoğalması için ağızda uygun bir zemin oluştuğunu belirten Diş Hekimi Metin Ayan, diş fırçalamanın yanı sıra anti bakteriyel gargara ya da ağız spreyi kullanılmasının önemine dikkat çekti. Ayan, “İftar ve sahurdan sonra dişler özellikle fırçalanmalı ve bu işlem daha özenli yapılmalı. Diş temizliği sırasında dil ve diş eti yüzeyi de fırça yardımıyla iyice temizlenmeli. Genel ağız hijyeni için, gargara, sprey gibi antiseptikler bunlar yok ise tuzlu su ile gargara yapılmalı” diye konuştu.

Ramazan ayında oruçlu iken ağız kokusunun en sık karşılaşılan yakınmalar arasında olduğunu ifade eden Ayan, “Ağız kokusunun sebepleri arasında diş çürükleri, diş eti hastalıkları, kötü yapılmış protezler, mide ve boğaz rahatsızlıkları sayılabilir. Ağız içi hijyen ise kötü konunun önlenebilmesi için temel aşamadır. Ramazan ayında sahur ve iftar vaktinden sonra diş fırçalamaya özen gösterilmesi ile aynı zamanda bol su tüketimi de önem arz etmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.