Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Avrupa iberallerin İngiliz Ligi Rekabet Kurulu Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu YTB Yurtdışı Koray Avcı kktc

Bu haber kez okundu.

65. Hükümet'in Bakanlar Kurulu listesi belli oldu

65. hükümette yer alan isimlerin özgeçmişleri özetle şöyle:

Binali Yıldırım (Başbakan): 1955’te Erzincan’da doğdu. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu. 4 dönem Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Evli, 3 çocuk babası.

Nurettin Canikli (Başbakan Yardımcısı): 1960’ta Giresun’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi. Maliye Bakanlığı’nda görevler üstlendi. 22 ve 23. Dönem vekillik yaptı. Evli ve 4 çocuk babası.

Mehmet Şimşek (Başbakan Yardımcısı): 1967 Batman doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler mezunu. Yurtdışında ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Evli, 3 çocuk babası.

Numan Kurtulmuş (Başbakan Yardımcısı): 1959 Ordu doğumlu. İÜ İşletme mezunu. Bir dönem Saadet Partisi ve HAS Parti’de siyaset yaptı. Evli, 3 çocuk babası.

Tuğrul Türkeş (Başbakan Yardımcısı): 1954’te İstanbul’da doğdu. MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu. Aydınlık Türkiye Partisi kurucu üyeliği ve Genel Başkanlığı yaptı. Bekar, 3 çocuk babası.

Veysi Kaynak (Başbakan Yardımcısı): 1962’de Kahramanmaraş’ta doğan Kaynak, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 23. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yaptı. Evli ve 5 çocuk babası.

Bekir Bozdağ (Adalet Bakanı): 1965 Yozgat doğumlu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Evli, 3 çocuk babası.

Fatma Betül Sayan Kaya (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı): 1981’de İstanbul’da doğdu. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden şeref derecesiyle mezun oldu. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı. Evli, 2 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

Ömer Çelik (AB Bakanı): 1968’de Adana’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 22 ve 23. Dönem’de Adana milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği görevinde bulundu. İngilizce biliyor, bekar.

Faruk Özlü (Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı): 1962’de Düzce’de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya’da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi’nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı. AI-TUŞAŞ, HEAŞ, TEKNOPARK İSTANBUL ve STM şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. 25. Dönem Düzce milletvekili olarak seçildi. İngilizce biliyor. Evli, 2 çocuk babası.

Süleyman Soylu (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı): 1969’da İstanbul’da doğdu. Demokrat Parti’nin Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Evli ve 2 çocuk babası.

Mehmet Özhaseki (Çevre ve Şehircilik Bakanı): 1957’de Kayseri’de doğdu. 1998-2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 7 Haziran 2015 seçiminde Kayseri milletvekili seçildi. İngilizce ve Arapça biliyor. Evli ve 4 çocuk babası.

Mevlüt Çavuşoğlu (Dışişleri Bakanı): 1968’de Alanya’da doğdu. Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. AK Parti kurucu üyesi. İngilizce biliyor. Evli, 1 çocuk babası.

Nihat Zeybekci (Ekonomi Bakanı): 1 Ocak 1961’de Denizli’de doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 4 çocuk babası.

Berat Albayrak (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı): 1978’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı. Marmara Üniversitesi’nde bankacılık, finans dersleri verdi. 12 Eylül 2015’te AK Parti MKYK üyesi seçildi. Evli, 3 çocuk babası.

Akif Çağatay Kılıç (Gençlik ve Spor Bakanı): 1976’da Almanya Siegen’de doğdu. İngiltere’deki Herfordshire Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Avrupa ekonomisi okudu. Evli ve 2 çocuk babası.

Faruk Çelik (Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı): 1956’da Artvin’de doğdu. Bursa Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. Evli, 4 çocuk babası.

Bülent Tüfenkci (Gümrük ve Ticaret Bakanı): 1966 Malatya doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Evli ve 2 çocuk babası.

Efkan Ala (İçişleri Bakanı): 1965 Erzurum doğumlu. İÜ Siyasal Bilgiler mezunu. Evli ve 2 çocuk babası.

Lütfi Elvan (Kalkınma Bakanı): 1962’de Karaman’da doğdu. İTÜ Maden Fakültesi’ni bitirdi. Evli ve 2 çocuk babası.

Nabi Avcı (Kültür ve Turizm Bakanı) 1953’te Bilecik’te doğdu. ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. Evli, 5 çocuk babası.

İsmet Yılmaz (Milli Eğitim Bakanı): 1961 Sivas doğumlu. İTÜ Denizcilik Fakültesi Makine Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezun. Evli, 3 çocuk babası.

Fikri Işık (Milli Savunma Bakanı): 1965 Gümüşhane doğumlu. ODTÜ Matematik Öğretmenliği mezunu. Evli ve 4 çocuk babası.

m Veysel Eroğlu (Orman ve Su İşleri Bakanı): 1948’de Afyonkarahisar’da doğdu. İTÜ İnşaat Fakültesi ve İÜ Tarih Bölümü’nü bitirdi. Eski DSİ Genel Müdürü. Evli, 4 çocuk babası.

Recep Akdağ (Sağlık Bakanı): 1960’ta Erzurum’da doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 22 ve 23. Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi. 58, 59, 60 ve 61. Hükümet’te Sağlık Bakanlığı yaptı. İngilizce biliyor. Evli ve 6 çocuk babası.

Ahmet Arslan (Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşma Bakanı): 1962’de Kars Kağızman’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Milli Güvenlik Akademisi 56. Dönem mezunu. Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü yaptı. Evli ve 1 çocuk babası.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.