Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

Başbakan Davutoğlu, 'Haziran seçimlerine başı dik bir şekilde yürüyeceğiz'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP, Şişli'de mahkemeye düşüyor. Birbirleriyle mahkemelik olan bir partiden Türkiye'ye hayır gelir mi? Bu millet onlara iktidarı vermez ama verse bir gün dahi dursalar, Türkiye'yi de mahkemelik eder bunlar" dedi.
Davutoğlu, partisinin Şehit Polis Recep Topaloğlu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 5. Olağan İl Kongresi'nde, Kocaeli'ye, 30 Mart'ta kazandıkları büyük zafer ve aldıkları 13 belediye başkanlığı için teşekkür ederek, "İkinci teşekkürümüz Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Cumhurbaşkanımıza Kocaeli'nde rekor bir oyla yüzde 58 ile destek verdiğiniz için. Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamını iletiyorum" diye konuştu.
"Muhtar bile olamaz" denilen Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla Türkiye'de bir büyük vesayet kapısının da kapandığını anlatan Davutoğlu, gösterdikleri birlik ve beraberlik için Kocaeli'ne teşekkür etti.
Kocaeli'nden hiç bir zaman merkeze, Ankara'ya bir ihtilaf, şikayet gelmediğini belirterek, "Her yer Kocaeli" diyen Davutoğlu, Kocaeli teşkilatının bir iftihar tablosu olduğunu söyledi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kocaeli Kurucu İl Başkanımız Sayın Nihat Ergün, daha sonra bakanlık görevi ifa etti, şimdi milletvekilimiz. İkinci il başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu, 2004'ten bu yana, Türkiye'de de dünyada da Türk Belediyeler Birliği Başkanı olarak da her yerde belediyeciliğin simge isimlerinden biri oldu. 3. İl Başkanımız Sayın Fikri Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız. İl başkanları hiç fire vermiyor, hamdolsun hepsi il başkanlığından sonra cephede, alanda mücadeleleri sürdürüyor. 4. İl Başkanımız Sayın Zeki Aydın milletvekili, şu anda da görevini gururla onurla yapıyor. 5. il başkanımız şu anda görevi, büyük bir başarıdan sonra değerli kardeşim Şemsettin Ceyhan'a devrediyor. Şemsettin Ceyhan kim? Kurucu Gençlik Kolları Başkanımız. Bakınız Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığından, il başkanlığına. Adım adım yürüyen bir silsile ve nihayet Azize Sibel Gönül. Kurucu Kadın Kolları Başkanımız şimdi de Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanımız. İşte dava bu demek. Hiç gıybet yok, ihtilaf yok. 'Neden bu arkadaşım görev aldı, neden diğeri almadı' demek yok. Bir olarak, omuz omuza davaya hizmet var."
"Türkiye'yi de mahkemelik eder bunlar"
Kurucu il başkanlığından bugüne kadar herkesin büyük bir azimle hala 12 yıl sonra önemli görevlerde istikamet üzere devam ettiğini ifade eden Davutoğlu, kurucu kadın kolları başkanının, kadın kolları genel başkanı olduğunu, kurucu gençlik kolları başkanının ise il başkanı olduğunu söyledi.
Siyasi ahlakın, dava için omuz omuza vermenin bu olduğunu bildiren Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Bir de CHP'ye bakın. Sadece Şişli'ye bakın ve karşılaştırın. Sadece Şişli'de. Türkiye ölçeğinde daha çok örnekler var. Belediye başkanı, belediye başkanı olmadan önce yazılı bir teminat veriyor. 'Ben belediye başkanı seçilirsem, eski belediye başkanının oğlu görevi alacak' diye. Ne demokrasi ahlakına uyar ne siyaset ahlakına. Sonra görevi devretmediği için tehdit ediliyor. Şantaja uğruyor ve CHP, Şişli'de mahkemeye düşüyor. Birbirleriyle mahkemelik olan bir partiden Türkiye'ye hayır gelir mi? Bu millet onlara iktidarı vermez ama verse bir gün dahi dursalar Türkiye'yi de mahkemelik eder bunlar. Birbirine düşmüş bir siyasi kadrodan ümit çıkabilir mi? İşte Kocaelimizin güzel örneği. Arka arkaya, birbirlerine onurla görevi tevdi eden arkadaşlar."
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti hareketinin her şeyden önce bir erdem ve ahlak hareketi olduğunu belirterek, partilerinin, konjonktürel şartlarda çıkan bir siyasi parti olmadığını söyledi.
"Dünyada çok az siyasi hareket 12 yılda AK Parti gibi derin izler bıraktı"
AK Parti'nin, Akçakoca'nın, Karamürsel Alp'in Hünkar Çayırı'nda son otağını kuran Fatih Sultan Mehmed Han'ın yolu olduğunu ifade eden Davutoğlu, "AK Parti, millet ümitsizliğe düşüp, vatan işgal altına düştüğünde İstanbul'dan Anadolu'ya silah taşıyan o yiğitlerin Kocaeli'de kurduğu o karargahın adıdır. Yahya Kaptan'ın partisidir AK Parti" dedi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin, Türkiye'de bütün kimsesizlerin, sahipsizlerin partisi olduğu kadar dünyada da mazlumların partisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Dünyada çok az siyasi hareket 12 yılda AK Parti gibi derin izler bıraktı. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, AK Parti dediğinizde, Sayın Cumhurbaşkanımızın adını andığınızda, Türkiye dediğinizde herkesin gönlünde bu al bayrak, aziz bayrağımız şekilleniyor. Somali'de AK Parti var, Türkiye'de var, al bayrak var. Filistin'e, Gazze'ye gidin... Bomba altında Gazze'ye gittiğimde... O bomba altında Gazzeli gençler al bayrağı dalgalandırıyorlardı. Arakan'a gittiğinizde yine bu al bayrağı görürsünüz. Bugün eğer bu al bayrak, bu aziz Türk Bayrağı dünyanın her yerinde şanla şerefle onurla itibarla dalgalanıyorsa bunun gerçek sahibi AK Parti kadrolarıdır."

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.