Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'ye yönelik iddialarla ilgili konuştu

İşte CHP liderinin açıklamaları;

Çözüm Süreci için Dolmabahçe'de mutabakat var mı?

-Barıştan, özgürlükten ve kadın erkek eşitliği yönünden tavrımız nettir. Bu 10 maddede yasal değişiklik gerekiyor. Şarttır. 10 maddeden sadece birisi parlamentoya gelebilir mi, gelemez çünkü vakit yok. Tamamen toplumu aldatmaya yönelik bir düzenlemedir. Ortak mutabakat sonrası taraflar birbiririni suçlamaya başladı. Barışın bu kadar istismar edilmesini doğru bulmuyoruz. Yapılan ortak açıklama ile bir oyun oynanıyor.

HDP-AK Parti işbirliği

-Hükümet ve HDP bir çok konuda işbirliği yapıyor. İç Güvenlik Paketi'nde ise işbirliği yok. Silah bırakmayı maç edinme değil, çıkar amaçlı bir politika yürütülüyor, seçim için.

-HDP'den Cumhurbaşkanlığı seçiminde bize işbirliği çağrısı gelmedi.

CHP'yi kapatmaya çalışıyorlar

Efendim TDK üzerinden CHP'ye para veriliyormuş.dedim ki bu paralar nerde, gidip alalım. CHP'nin kapatılmasıyla ilgili bir hazırlık yapıldığını ve bu konuda bir de kitap yazıldığını, yakında piyasaya sürüleceğini de çok iyi biliyoruz. Kimler tarafından yapıldığını da biliyoruz. Bunu açıklayacağız. Bütün bunlar Başbakan Davutoğlu'nun bilgisi dışında bunlar yapılıyor. MİT'e çağrıda bulunuyorum iktidar endeksli bir politika uygulamamalı.MİT içinde bir kanat CHP'ye tezgah kuruyor.

Seçim stratejisi

Bir vaatte bulunurken tutarlı ve kabul edilir olması için hesap yapıyoruz. Emeklilere kurban ve Ramazan bayramlarında iki maaş ikramiye vereceğiz. Kredi kartı borçlarının sıfırlandırılması için de bir maliyet çalışması yapıyoruz.

HDP barajı aşacak mı?

Gelen tüm kamuoyu yoklamaları HDP'nin barajı aşamayacağını gösteriyor. Değişik anketlerde bazen baraja 1 ya da iki puan fark var gibi gözüküyor. Bizim tespitimiz HDP'nin daha çok AKP'den oy alacağı yönünde. Gönül ister ki tek başımıza iktidar olmak isteriz. Ama o dönemin koşullarında oturulur koalisyon için konuşulur.

Başkanlık sistemi

Başkanlık sistemi bir hayal. Bu kadar dert varken biz bir kişinin keyfi için başkanlık sistemini neden getireceğiz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.