Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Ülkemiz Adına Endişeliyiz!

Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Avrupa Ajansı'na bir açıklama gönderdi. Ülkemiz Adına Endişeliyiz! başlıklı açıklama şöyle: Britanya Alevi Federasyonu-Hünkar H. Bektaş’ların, Yunus Emre’lerin ve Abdal Musa’ların yüzlerce yıl önce aydınlattığı toprakları karanlığa hapsetmek istiyorlar. Ülkemizde Osmanlıdan Cumhuriyete sürekli aydınların cezalandırıldığı, devrimcilerin katledildiği, gericiliğin diyanet eli ile kurumsallaştırıldığı ve karanlıktan beslenenlerin mükafatlandırıldığı bir tarih gerçeği var. Yüzyıllar önce ‘Gelin Canlar bir olalım’ diyen Pir Sultan Abdal’ı idam eden anlayış dün semahımızı, bağlamamızı yaktı aynı zihniyet bugün seçilmiş siyasetçileri derdest ediyor, kadını öldürüyor ve öğrenciye işkence yapıyor. Hilafet özlemiyle her gün biraz daha gericileşen ve tüm halkları teslim almak isteyen bu anlayış geleceğimizi karanlığa gömüyor. 

BAF: "İktidar ortaklığı ile yürütülen rejim kadınları, çocukları ve LGBT bireyler başta olmak üzere savunmasız mağdur insanları korumakla yükümlü insan hakkı sözleşmesini iptal etti. Özellikle bazı gerici cemaatlerin talebi üzerine İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen anlaşmanın iptali yıllardır askıya alınan insan haklarının tek tek ortadan kaldırıldığının açık örneğidir. 

Avrupa Insan Hakları Mahkemesi’nin, Türkiye için verdiği kararlar uygulanmıyor. Alevi çocuklarını asimile eden ve sadece İslam’ın öğretildiği zorunlu din dersleri ile de
insan hakkı ihlalleri devam ediyor. 

BAF: "İktidar programına uymayan herkesin terörist olarak tanımlandığı bu günlerde Ömer Faruk Gergerlioğlu gibi seçilmiş siyasi kimliklerin milletvekilliği düşürülerek hapse atılıyor. Demokrasinin en önemli maddelerinden biri olan seçme ve seçilme hakkını iptal edebilecek kadar ileri giden bu rejim, ülkemizi iç savaşa sürüklüyor. Meclis’te alınan kararlar iktidarın hoşuna gitmezse değiştiriliyor.Boğaziçi Üniversitesinde öğrencileri düşman ilan ettiler. Ancak diktatörlüklerde görülecek şekilde öğrencilere dayatılan rektör atanması ile başlayan itirazlara işkenceler ve gözaltılarla karşılık verildi. Yüzlerce polisin soğuk kış günlerinde öğrencilere yönelik akıl almaz zulümler yaptığına şahit olduk. Kız öğrencilerin gözaltına alınma bahanesiyle polisler tarafından taciz edildiğini televizyonlardan izledik, gazetelerden okuduk. Bunları dile getiren öğrencilerin evlerine kadar polis baskınları yapıldı ve tüm aileleri tehdit edildi. Öğrencilere destek çıkan siyasiler terörist olarak ilan edildi.Demokrasiden ve barıştan yana olan Cümle Canlar kardeşimizdir ve bunca zulüm karşısında birleşmelidir! Ne darbe, ne baskıcı iktidar, tam demokratik bir sistem talep ediyoruz!" 
Ülkemiz adına endişeliyiz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.