Öne Çıkanlar londra avrupa SunExpress Avrupa Cumhuriyet Bayramı balosu Virgin Sport ingiltere Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

Fenerbahçe tur için avantaj yakaladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında konuk ettiği Portekiz temsilcisi Braga'yı Mehmet Topal'ın golüyle 1-0 yenerek tur için avantaj yakaladı.Rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skorla ayrılmak isteyen Fenerbahçe, rakibi üzerinde baskı kurmaya çalıştıysa da Braga'nın sahaya iyi yayılmasıyla ilk dakikalarda bunu başaramadı.Portekiz ekibinin açığını bulmakta zorlanan sarı-lacivertli takım, ceza alanına atılan uzun toplarla pozisyon üretmeye çalıştı. Fenerbahçe, en etkili pozisyonunu 38. dakikada Van Persie ile yakaladı ancak kaleciyi geçemedi. Son bölümde baskı kuran ev sahibi takım, aradığı golü bulamayınca soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

İkinci yarı

Fenerbahçe, karşılaşmanın 82. dakikasında Mehmet Topal'ın attığı golle 1-0 öne geçti.Mücadelede başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrılarak tur için avantaj yakaladı.

"Kolay maç olmadı"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Portekiz'in Braga takımı karşısında aldıkları 1-0'lık galibiyete rağmen turu henüz geçmediklerini söyledi.Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, çok iyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:"Kolay maç olmadı. Fazla zamanımız yoktu bu maça hazırlanmak için. Kendi oyunumuzu oynamak istedik. Baskılı olup topa sahip olmaya çalıştık. İlk yarı zorlandık ama ikinci yarı daha iyiydik. Taraftarın da desteğiyle golü bulduk. Taraftarımız da inanılmazdı. Koşma isteğiniz yoksa bile saha içinde onların desteğiyle koşmak zorunda kalıyorsunuz. Oyun ritminizi düşürme imkanınız kalmıyor. 1-0 kazandık ama tur iki tarafa da açık. Her şey bitmedi. Zor bir rövanş olacak. Takımıma kolektif ve bireysel olarak güveniyorum. Turu geçeceğimize inanıyorum. Galibiyetten dolayı memnunum. Bir iki pozisyon verdik ama işimizi iyi yaptık. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.