Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

Kaya Stores, Rugby Avrupa Turnuvasında 18 yaş altı Türk Ragbi Takımında destan yazdı

AVRUPA SPOR-Bir hikaye gibi görünüyor, ancak Gerçek hayatın içinden çıkıyor. İngiltere Cheadle Hulme Lisesi'nde okuyan 16 yaşındaki Türk genci Kaya Stores, Manchester ve Cheshire için ragbi oynuyor. Türk Milli takımındaki tarihi performansı beğenildi. Letonya'daki Rugby Avrupa Turnuvasında 18 yaş altı Türk Takımının en genç oyuncusu olmasına rağmen, son 12'de seçilerek 10 günlük iki kamp ve fiziksel değerlendirmelerden geçerek takıma katıldı. İlk üç takımın hepsinin aynı grup aşamasından gelmesi, takımın ilerlemesinin ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Grup aşamalarında Türkiye Avusturya'yı mağlup etti, Lüksemburg'a kıl payı yenildi ve İsviçre'ye yenildi. Ancak 2. günde Çeyrek Finali garantilemek için yeterince çalıştılar. Macaristan'ı 6 ayak 4 Kaptan ile yenerek devam ettiler. Daha sonra önceki günün skorunu tersine çevirdiler ve iddialı bir Lüksemburg tarafına karşı kolayca zafer kazandılar. Daha sonra İsviçre'ye karşı da yine iki güçlüydüler.

Sonuçta finalist olarak Türkiye gelecek yıl tarihinde ilk kez Şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Şimdi Fransa, İrlanda, Romanya ve İspanya gibi güçlü takımlarla karşılaşacak. 

Türk Takımının başarılı ikilisi, Kaya Stores ve Serkan Ateş şampiyonaya katılmaya devam edecek. Türkiye Ragbi Federasyonu, Kaya'nın performansından "Manchester'daki yeni Türkiye Konsolosumuz" olarak bahsetti. "Türkiye onunla gurur duydu" dedi. Türk annesi Bilge aracılığıyla Türkiye'ye kazandırıldı. Babası Stockport'lu iş adamı Adrian Stores, ekibe çeviri, analiz, filme alma ve koçlukta yardımcı olarak eşlik etti. Manchester Rugby Kulübü'ndeki Takım Arkadaşları, düzenli mesajlar göndererek Kaya'ya moral verdi. Kaya Stores şimdi Türkiye için daha fazla oynamanın hayalini kuruyor ve bir gün Milli takım kaptanlığına aday olabilir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.