Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Instagram kullanıcılarına önemli şifre uyarısı

Türkiye'nin 1 Nisan 2016'da 4,5G ile yüksek hızlı internet kullanımına  geçtiğini anımsatan Atalay, mart sonu itibarıyla toplam internet kullanıcı sayısı  açısından Türkiye'nin dünyada ilk 20 ülke arasında yer aldığını kaydetti.

Instagram'ın 2010'da ilk yayınlanmaya başladığı andan itibaren hızla  yükselen bir sosyal ağ olduğuna dikkati çeken Atalay, bu ağın geliştirildiği ve  ilk yayınlandığı ülkenin ABD olduğunu dile getirdi.

Atalay, dünya genelinde 700 milyondan fazla aktif Instagram hesabının  olduğunu, 7-8 milyon kullanıcının hesaplarının hackerlar tarafından ele  geçirilerek içeriklerinin ifşa edildiğini belirterek, "Bu durumdan Türkiye'deki  Instagram kullanıcılarının ne kadar etkilendiği henüz belli değil, tedbirli  olmakta fayda var. Kullanıcılar, bu tip platformları gereğinden fazla  kullanmasın, buralarda önemli bilgi ve belgelerini paylaşılmasın, şifrelerini  düzenli olarak değiştirsin." dedi.

Türkiye'nin Instagram'ı en yoğun kullanan ilk 10 ülke arasında yer  aldığını ifade eden Atalay, yaklaşık 20 milyon aktif Türk kullanıcının bu sosyal  ağda yer aldığını kaydetti.

MİLYONLARCA KULLANICININ HESABI ÇALINDI

Geçen hafta başında, şarkıcı ve aktris Selena Gomez'ın Instagram hesabı hacklenmiş ve eski sevgilisi Justin Bieber'in çıplak fotoğrafları sosyal medyada yayınlanmıştı. Hesap geçici olarak kaldırıldı, fotoğraflar silindi ve Gomez hesabının kontrolünü tekrar ele aldı. Ancak bu buzdağının başlangıcı olabilir. Gomez'in hesabı hacklendikten iki gün sonra, bilgisayar korsanlarının Instagram kullanıcılarının telefon numaralarına ve e-posta adreslerine erişmesine izin veren bir hata keşfedildiği bildirildi.

Bir grup hackerın çaldığı bilgileri Doxagram adı verilen yerde 10 dolara sattığı belirtildi. Doxagram, çok uzun süre geçmeden Instagram tarafından kapatıldı. Fakat yeniden erişime açıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.