Öne Çıkanlar Halifax hükümet uygur londra İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor ingiltere kira ingiltere istihdam Kate Middleton kanser Jasmin Paris Nefes terapisti kamplar

Bu haber kez okundu.

Cep telefonundan reklama hapis cezası

Cep telefonların dan aranıp tanıtım firmalıkları yapan ve bu uygulamayı taciz derecesine getirdiğini düşünen Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi mensubu olan Yargıç Harun Dinç bu tür uygulamaları yapan firmalar da şikayetçi oldu. Ceza alan firmacının 10 aya kadar hapis cezası aldığı öğrenildi.Telefon ve kimlik bilgileri ele geçirilerek ürün satışı için aranan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi mensubu Yargıç Harun Dinç, kendisini arayanlardan şikayetçi oldu. Sağlık hizmeti pazarladıklarını öne sürerek hakimi arayan iki firma yetkilisine ve çalışanlarına açılan dava neticesinde, hakimin şahsi verilerini hukuksuz olarak ele geçirdiği sabit olan iletişim firması sahibine 10 ay hapis cezası verildi.

FAZLA KONUŞMA

Yargıç Harun Dinç, başvurusunda, 19 Eylül 2012 günü saat 11.17’de telefonunu arayan ve adının Cemalettin olduğunu, Global İletişim’den aradığını söyleyen kişinin müşterisi olduğu bankanın adını vererek, “Bankanın müşterilerine yönelik sağlık hizmetleri pazarlaması yapıyoruz. Adresinize kargo sevk edildi, kredi kartınızdan da 299 TL çekildi” dediğini belirtti.  Böyle bir talebinin olmadığını söylemesi üzerine karşıdaki kişinin “Fazla konuşma, söylenenleri yap” diye katı bir biçimde konuştuğunu ifade eden Yargıç Dinç, bunun üzerine mahkemeye başvurduğunu vurguladı. Şikayet üzerine ifadesi alınan İnter Partner Assistance adlı şirketin Alıcı Hizmetleri Yetkilisi Burcu İ., “Şirketimiz, kurumsal firmalara sağlık ve sosyal alanda asistans hizmeti veren uluslararası bir şirkettir. Şikayette adı geçen ve şikayetçiyi arayan Global İletişim adlı firma ile şirketimiz arasında geçmişten bugüne herhangi bir bir anlaşma veya bağlantı da var olmamıştır” diye konuştu.  

1 SENE DENETİME TABİ

Yargıç Dinç’i arayan ve sağlık hizmeti pazarlamasına aracı olan Nar Yardım yetkilisi Çağlar Ö. ve Global İletişim adlı firmanın yetkilisi Güven K. da suçlamaları reddetti. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Global İletişim Firması yetkilisi Güven K. ile Nar Yardım firması yetkilisi Çağlar Ö. Konusunda, “Şahsi verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Anadolu Adalet Sarayı 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonunda Mahkeme Hakimi İbrahim Fikri Talman, Nar Yardım firmasının yetkilisi olan Çağlar Öztürk’ün bu suçu işlediğinin sabit olmaması sebebiyle beraatine hüküm verdi. Yargıç Talman, yargıç Harun Dinç’i arayan Global İletişim firmasının yetkilisi Güven K.’yi ise 1 sene hapis cezasına çarptırdı. Yargıç İbrahim Fikri Talman, sanığın iyi durumu sebebiyle 10 aya indirdiği bu cezayı da erteledi. Güven K.’nin, 1 sene denetime tabi tutulmasına da hüküm verildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.