Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

Havalar ne zaman ısınacak, kar yağışı ne zaman bitecek

Son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların Doğu Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR BATIDA ARTACAK DOĞUDA AZACALAK
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle.
Ankara: Çok bulutlu aralıklı hafif kar yağışlı 3
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 7
Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 13
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0
Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 8

BUZLANMA VE DON UYARISI
Batı Akdeniz'de iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor, yüksek kesimler için ise çığ tehlikesi uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçeleri öğle saatleri, Gazipaşa ile Isparta'nın Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç ilçeleri akşam saatleri yağışlı geçecek. Yağışlar, sahilde sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olacak.En yüksek hava sıcaklıkları Antalya'da 14, Burdur'da 3, Isparta'da 2 ve Muğla'da 9 derece olacak. Rüzgar kuzey yönlerden iç kesimlerde hafif, sahilde orta kuvvette, yer yer kuvvetlice esecek. Sahilde yer yer hafif kuvvette, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.Denizlerde ise rüzgar kuzey yönlerden 2 ila 4, Bodrum-Marmaris arasında 4 ila 6, Antalya Körfezi'nde 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliğinin 2,5 metreye kadar ulaşması tahmin ediliyor.

-11 DERECE HİSSEDİLDİ
Kar yağışının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 11 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altındaki bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Iğdır'da 1, Erzincan'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere, Van ve Muş'ta 1, Hakkari'de 2, Erzurum'da 6, Bitlis, Kars ve Ağrı'da 7, Ardahan'da 11 derece olarak kaydedildi. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 5, Muş'ta 4, Van, Hakkari ve Erzincan'da 3, Ardahan'da 1, Bitlis ve Erzurum'da sıfır, Ağrı ve Kars'ta ise sıfırın altında 1 derece olması bekleniyor.Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Bitlis'te 108, Ağrı'da 55, Muş'ta 34, Hakkari ve Erzurum'da 24, Kars'ta 20, Ardahan'da 19 ve Van'da 1, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Konaklı'da 112 ve Palandöken 105, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de 105 ve Erzincan'daki Ergan'da 25, Kop Dağı'nda ise 51 santimetre ölçüldü. Yetkililer, kuvvetli buzlanma ve don olayıyla yer yer sis ve pus hadisesi beklendiği için vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.