Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Hrant Dink'in ölümüne ilişkin davada sanıktan şok eden ifadeler

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada savunma yapan tutuklu sanık Emniyet Müdürü Ercan Demir, "Biz katil değiliz ve ben bunu ispatlayacağım. Bana seri katil Atalay Filiz ile aynı muamele yapılıyor" dedi.Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık polis memuru Muhittin Zenit'in sorgusunun ardından tutuklu sanık emniyet müdürü Ercan Demir'in ifadesine geçildi. Savunmasını 6 bölüm olarak hazırladığını ve başlıklar halinde anlatacağını dile getiren sanık Demir, "Uzun bir savunma yapacağım. Bu düzlemde bu cinayetin katili bulunmaz. Bu bizim katil olduğumuz anlamına gelmez. Ercan Demir ve adamlarından katil çıkmaz. Biz katil değiliz ve ben burada ispatlayacağım bunu. Bizim duygu sömürüsü ya da algı operasyonu yapmaya niyetimiz yok. Kasten adam öldürmekle suçlanıyoruz. Ben bundan ötürü 18 aydır tutukluyum. İddia makamı ciddi bir mahcubiyet yaşayacak" dedi.

Demir, F3 raporuna müdahale ettiği iddialarına ilişkin, "Elemanla kim görüşürse F3 raporunu o yazar. Paraf atmaya yetkili kim varsa raporu okur. Şurayı genişlet dediğimiz olur ama şurayı çıkar demeyiz" diye konuştu.

Telefonunun davanın diğer sanıkları Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in emriyle dinlendiğini kaydeden Demir, "Benim telefonum yasa dışı dinlenmiş. Ankara dosyasının şüphelileri arasında Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek var. Ama siz burada beni Yılmazer ve Akyürek ile aynı örgüte üye olmakla yargılıyorsunuz. Ankara'daki davada ben mağdurum. Hizbullahçı olarak dinlenmişim. Heyetiniz bir istihbarat sürecini yargılıyor, cinayeti değil" ifadelerini kullandı.

"ATALAY FİLİZ MUAMELESİ YAPILIYOR"

Kendisine seri katil olduğu iddia edilen Atalay Filiz ile aynı muamele yapıldığını belirten Demir, "Yıllar sonra dava açılıyor. Bir gün bir yerlerde siyasi cinayet işlenirse birileri sonradan tutuklanabilir. Paket yapılabilir. Tıpkı Atalay Filiz gibi" dedi.

"İSTİKBALİ OLAN BİR ADAMDIM"

Yardımcı istihbarat elemanı Erhan Tuncel'i polis amirleri Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Mehmet Ayhan tarafından çalıştırıldığını kaydeden Demir, Erhan Tuncel'ın işine Mehmet Ayhan'ın son verdiğini ve istihbarat şubenin Tuncel'e çok para verdiğini söyledi. Tuncel ile bir örgüt kapsamında görüşmediğini belirten Demir, "Hayatımız bitti, adımıza FETÖ yapıştı. Ben istikbali olan bir adamdım" dedi.

"ERHAN TUNCEL DURUŞMALAR GELSİN"

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, duruşmaya perşembe günü devam edileceğini söyleyince, Dink ailesi avukatlarından Bahri Belen söz aldı. Belen, son iki duruşmaya gelmeyen Erhan Tuncel'in duruşmalarda hazır bulundurulmasını istedi. Tuncel'in avukatı da ‘hazır olsun' demeniz yeterli. Perşembe günü gelecek" dedi.Duruşma, perşembe günü devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.