Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Britanya Kebap

Bu haber kez okundu.

Kilis'te patlama, 1 ölü 3 yaralı

Kilis kent merkezindeki Eyüp Gökçeimam Ortaokulu’nun bahçesinde bugün saat 09.30 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan 4 kişiden biri hastanede yaşamını yitirdi, yaralı 3 kişinin tedavisi sürüyor. Olayın ardından güvenlik birimleri patlamanın kaynağını en ince ayrıntısına kadar araştırmaya başladılar. Patlamaya Suriye tarafından gelen bir havan mermisinin neden olduğu ileri sürülse de kaynaklar “şu an için” bunun henüz net olmadığını belirttiler.Patlamada bazı öğrenciler yaralanırken, olay yerine kurtarma ve sağlık ekipleri sevkedildi.Patlama nedeniyle okulda ve okulun bahçesindeki bir araçta hasar meydana geldi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız okula giderek inceleme yaptı

BİR YARALI HAYATINI KAYBETTİ

Patlamada yaralananlar arasında bulunan ve okulda hizmetli olduğu belirtilen bir kişi, kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Diğer yaralıların tedavisi sürüyor. Bu arada, patlamaya neden olan ve havan mermisi olduğu değerlendirilen mühimmat, uzman ekiplerce çıkarılarak incelenmek üzere emniyete götürüldü.Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Valiliğin okulları boşalttığını söyledi.

PATLAMANIN NEDENİ HENÜZ NET DEĞİL

Olayın ardından güvenlik birimleri patlamanın kaynağını en ince ayrıntısına kadar araştırmaya başladılar. Patlamaya Suriye tarafından gelen bir havan mermisinin neden olduğu ileri sürülse de kaynaklar “şu an için” bunun henüz net olmadığını belirttiler.

TÜRKMEN TÜMENİ IŞİD İLE ÇARPIŞIYOR

Kilis’in karşısında Azez bulunuyor. Azez’de IŞİD ile Türkmenlerin oluşturduğu Sultan Murad Tümeni arasında bir süredir yoğun çatışmalar yaşanıyor. Geçen hafta da Suriye tarafından gelen havan mermileri Türkiye’de yerleşim merkezi olmayan yerlere düşmüştü. Bunun üzerine Türk topçu birliği Azez ve civarındaki IŞİD mevzilerini “Fırtına” olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip obüslerle vurmuştu. Türkiye’nin topçu taarruzu sonrası bölgede 60 kadar IŞİD militanının öldüğü ileri sürülmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.