Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

Marmara Depreminde hayatını kaybedenler için anma töreni

Kocaeli Büyükşehir Belediyes tarafından deprem bilincini aşılamak ve depremi unutturmamak amacıyla kentte 15-17 Ağustos tarihlerinde birçok etkinlik gerçekleştirilecek.16-17 Ağustos tarihinde Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu'nda "4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı" düzenlenecek. "Afet Lojistiği" ve "Deprem Risk Azaltma" konularının ele alınacağı çalıştaya, Japonya, Romanya ve Yunanistan'dan da akademisyenler katılacak.İzmit Yürüyüş Yolu'nda kurulacak Deprem Bilgilendirme Standı'nda vatandaşlara afetler konusunda bilgi verilecek, bilgilendirici dokümanlar dağıtılacak.Gebze Kent Meydanı'nda ve İzmit Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlandırılacak Güvenli Yaşam Odası'nda, vatandaşlara yapısal olmayan risklerin azaltılması konusunda bilgi verilecek.

İzmit Bilim Merkezi'nde çocuklara yönelik "Depremi Öğrenme ve Anlama Atölyesi" kurulacak.17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde de depremin yaşandığı saat olan 03.02'de anma etkinlikleri düzenlenecek.

Sakarya'da yapılacak etkinlikler

Adapazarı Belediyesi'nce 17 Ağustos akşamı Demokrasi Meydanı'nda anma etkinliği gerçekleştirilecek.Serdivan Belediyesi'nin her yıl düzenlediği 17 Ağustos Deprem Şehitlerini Anma programı bu yıl da Serdivan Mezarlığı Deprem Şehitleri Anıtı önünde yapılacak.17 Ağustos Perşembe günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek programda, depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunacak ve dua edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.