Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Melih Gökçek yeni ekibini kurdu

Hürriyet'in haberine göre, Büyükşehir Belediyesi, ‘Başkanlık makamının koruma ve güvenliğinin sağlanması için silahlı özel koruma ve güvenlik’ adıyla geçen yıl ihaleye çıktı. Haziran ayında sonuçlanan ihaleyi yine belediyenin şirketi olan ANFA Güvenlik Hizmetleri kazandı. Buna göre ANFA’yla ihale sonucunda, 16 Haziran 2014 tarihinde 6 milyon 199 bin 200 TL’lik bir sözleşme imzalandı. Söz konusu tutar 18 ay boyunca koruma hizmeti alınmasını kapsıyor. Güvenlik ekibi 57 özel güvenlikçi ve 3 amirden oluşuyor. İhalenin teknik şartnamesinde, güvenlik ekibinin başlıca görevleri de şöyle sıralandı:

24 SAAT KESİNTİSİZ

“Güvenlik hizmeti 24 saat kesintisiz sürecek. Ekip, başkanlık makamını içeriden ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikelere karşı korumak için (makam, konut, işe geliş ve gidişler, seyahat, toplantı, açılış vb) gerekli güvenlik ve koruma önlemlerini alarak, kanunda belirtilen durumlarda gerektiğinde üst araması yaparak şüpheli durumları idareye ve gerektiğinde kolluk kuvvetlerine bildirecek. Özel güvenlik görevlileri önleyici arama olarak can ve mal güvenliğinin ve kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasaklanmış her türlü silah, patlayıcı madde veya eşyanın tespit edilmesi amacıyla başkanlık makamına gelen kişileri ve eşyalarını kapı detektöründen, X-ray cihazından geçirerek üstlerini el metal detektörüyle arayacak.” 

İhalenin ilk şartnamesinde bir adet asayiş köpeği ve asayiş köpeği ile ilgilenen bir özel güvenlik personelinin de hizmet alımına dahil edilmesi öngörülmüştü. Ancak daha sonra yayınlanan zeyilnamelerle bu şart çıkarıldı.

Görünüşleri düzgün olacak

İHALE şartnamesine göre, özel güvenlik görevlileri 45 yaşından gün almayacak. Erkekler en az 1.75, kadınlar en az 1.65 cm boyunda ve fiziki görünüşleri düzgün olacak. Görevlendirilecek özel güvenlik personelinin tamamının biber gazı eğitim sertifikası sahibi olması şartı aranacak. K11 marka 9X19 mm 20 adet tabancayı kullanacak olan personel de silahlı özel güvenlik sertifikası sahibi olacak. Özel güvenlik hizmetleri için 4 adet (4X4) araç kullanılacak. Ayrıca bond çanta içine yerleştirilmiş bir adet sinyal kesici ve cep tipi sinyal kesiciyi de ekip çalışmaları sırasında kullanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.