Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Özgecan Aslan davası sonuçlandı, katillere verilen ceza belli oldu

Türkiye bu yıl Şubat ayında inanılmaz bir haberle sarsıldı. 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, 11 Şubat günü evine giderken minibüse binmiş ve sonra kendisinden haber alınamamıştı. 2 gün sonra Özgecan'ın yakılmış cesedi bulundu. Korkunç cinayetin ayrıntıları ortaya çıktıkça, Türkiye ayağa kalktı. Cinayetin üç zanlısı Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe üçüncü kez mahkemeye çıktı ve üç sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Üç sanık da hapiste kaldıkları süre boyunca hücrede tutuklu kalacak.Geçtiğimiz 11 Şubat günü yaşanan cinayet nedeni ile tutuklanan üç sanık için karar çıktı. Mahkeme, Suphi Altındöken’e ‘nitelikli cinsel saldırı ve canavarca hisle öldürmekten’ ağırlaştırılmış müebbet cezası, Fatih Gökçe’ye ‘canavarca his ve nitelikli cinsel saldırıyla kasten öldürme’suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Necmettin Altındöken’e ise ‘Canavarca his ve eziyetle kasten öldürme’ ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.Mahkeme üç sanığa verdiği bu cezaların yanı sıra, tecavüz ve diğer suçlardan, Suphi Altındöken’e 27, arkadaşı Fatih Gökçe’ye 24 yıl hapis cezası daha verdi.Hukukçular karara ilişkin yaptıkları açıklamalarda, verilen cezaların önemli olduğunu söyledi.


HÜCREDE KALACAKLAR
İstanbul Barosu avukatı Esin Kılıç ise karara ilişkin Hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mahkeme, sanıklara, en üst seviyeden ceza vermiş ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetmiştir. Bu, hukukumuzda yeri olmayan idam cezasına karşılık gelen en ağır cezadır. Buna göre, sanıklar, koşullu salınıverme hakkından faydalanmaksızın en az 30 yıl süre ile cezaevinde ve hücrede cezalarını çekecekler.”

"BU CEZA ÖRNEK OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ"
Kararın açıklanmasından sonra Aslan ailesinin avukatı Efkan Bolaç açıklamalarda bulundu. Cezanın kadın cinayetleri için örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten Bolaç, "Neredeyse 40 yılın üzerinde bir süre içeride kalacaklar gibi görünüyor. İstediğimiz gibi bir karar çıktı. Kamuoyunun baskısı, örnek olacak bir karar olması isteği bu sonucu getirdi. Dosyada son söz söylenirken amcası bir şey söylemişti 'Bir ceza istiyorum' diye. Bu ceza bundan sonraki bütün kadın cinayetlerinde örnek olur diye düşünüyoruz. İndirimsiz, 'çok seviyordu ağır tahrik altındaydı' gibi örneklemelerin olmayacağı bir süreç olsun istiyoruz. Umarız bundan sonra bu karar bütün ülkede emsal teşkil eder" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.