Öne Çıkanlar londra Aydın Çubukcu koronavirüs maç saat kaçta Bursa Kebap Evi londra Wolverhampton Nottingham yurt dışı İngilizlerin Atatürk saygısı Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu

Bu haber kez okundu.

Sultanahmet Meydanı'nda faciayı Türk rehber engelledi

Patlamadan önce Almanca ‘Lauft Weg’ yani ‘Kaçın’ diyerek daha fazla can kaybı olmasını önleyen Alman kafilesi rehberi Sibel Şatıroğlu, ayağından yaralandı ve kulaklarında duyma kaybı meydana geldi. Tedavisi süren Şatıroğlu, emniyet güçlerine şunları söyledi:“20- 25 kişilik gruba Dikilitaş ile bilgi aktardığım sırada grup içinden ‘tık’ şeklinde ince bir ses geldi. Sesin normal olmadığını fark ettim ve sağa sola baktım. Grup içinde Türk vatandaşına benzeyen modern giyimli temiz yüzlü, top sakallı bir genç olduğunu fark ettim. Gencin bombaya ait pimi çektiğini gördüm, Almanca ‘Kaçın’ diye bağırdım. Kaçışmaya başladık. Zaten bomba anında patladı.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.