Öne Çıkanlar ingiltere cemal kaşıkçı Londra IOD Yöneticiler kktc 24 haziran seçimleri türkiye Dünyaca Ünlü Ambargoed ALEVİ FESTİVALİ LONDRA İngilterede İşçi Partisi

Bu haber kez okundu.

Türkiye genelinde Kobani eylemleri

Şırnak merkez ve ilçelerinde 3 dershane, 1 market ve mobese kameraları yakıldı, bankalara molotof kokteylleri atıldı. Siirt’te ise göstericiler Halk Eğitim Merkezi binasına molotoflarla saldırdı, bazı araçları ateşe verdi. Türkiye'nin birçok ilinden eylem haberleri gelmeye devam ediyor. Suriye’nin Rojava bölgesindeki Kobani ilçesine IŞİD’in saldırıları devam ederken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)’nin çağrısı üzerine, birçok ilde olaylar çıktı. Dün gece akşam saatlerinde başlayan eylemler sabaha kadar devam etti. Bazı vatandaşlar evlerinde ışık kapatma eylemi yaparken, cadde ve sokaklara çıkan göstericiler ise yolları trafiğe kapattı, Ak Parti binaları, banka şubeleri, bazı dershane ve marketlere taş, molotof kokteyli ve havayi fişeklerle saldırdı. Polisin gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale ettiğ göstericiler sabah saatlerine kadar dağılmayarak eylemlerini sürdürdü.
SİİRT’TE HALK EĞİTİM MERKEZİ BİNASINA SALDIRDILAR
Siirt’te dün gece Cumhuriyet meydanında toplanan göstericiler, önce belediye binası önünde oturma eylemi yaptı. Ardından Halk Eğitim Merkezi binası, bazı araçlar ve işyerlerine molotof kokteylleri ile saldırdı. Bazı araçları ateşe veren göstericiler polisin müdahalesi üzerine ara sokaklara girerek polise taş, molotof kokteyli ve havayi fişeklerle karşılık verdi. Saldırıda Halk Eğitim Merkezi hasar gördü.
DİYARBAKIR VALİLİĞİ OLAYLARI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI
Diyarbakır Valiliği, iki gündür süren olayların bilançosuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, kamu ve vatandaşlara ait binaların zarar gördüğü belirterek, şöyle denildi: "Komşu ülkelerde yaşanan karışıklıklar neticesinde ortaya çıkan kaos ortamı nedeniyle, tarihsel bağın yanı sıra insani değerlerle kayıtsız kalmanın mümkün olmadığı bir süreci yaşamaktayız. Son günlerde yaşanan gelişmelerin ortaya çıkardığı mevcut ortamda ilimiz genelinde sağduyuyu içermeyen bazı yasa dışı eylemlerin gerçekleştiği görülmektedir. Nitekim; son 24 saatte ilimiz genelinde meydana gelen olaylarda 8 vatandaşımızın özel mülkü ve 3 vatandaşımızın aracı zarar görmüş, 10 kamu binası ve 20 resmi aracın zarar görmesi yanı sıra 2 güvenlik görevlisinin de molotof ve taş atılması sonucu yaralandığı görülmüştür." Açıklamada çözüm sürecine vurgu yapılarak, "Çözüm süreciyle birlikte ülkemiz genelinde ve ilimiz özelinde var olan huzur ve güven ortamının bu tür yasa dışı eylemlerle sekteye uğramasının hiçbir kesime yarar sağlamadığı açıktır. Kadim kültürlerin beşiği ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın, demokratik anlamda etrafa zarar vermeden taleplerinin dile getirilmesi gerekirken, aksi davranışların ilimiz huzur ve güven ortamına zarar vereceğinin ve ilimiz imajına olumsuz etki yaratacağının bilinmesini, vatandaşlarımızın güvenliği açısından da bu tür yasa dışı eylemlere karşı gerekli işlemlerin yerine getirileceğinin bilinmesini kamuoyunun dikkatine sunarız" denildi.
VATANDALAR EVLERE ÇEKİLDİ
Diyarbakır’da gün boyu devam eden olaylar nedeniyle esnafın büyük bölümü kepenklerini kapatırken, vatandaşların da evlerine çekildiği gözlendi. Kentin bazı cadde ve sokaklarında göstericiler barikatlarla yolları kapatırken, bu gruplara polislerin gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale ettiği görüldü. Belediye otobüsleri, yolcu taşıyan kent içi minibüsler ile taksiler de çalışmadı. Havanın kararmasıyla birlikte Diyarbakır sokakları sadece göstericiler ve polislere kaldığı görüldü.
BİNGÖL’DE TEHLİKELİ GERGİNLİK
Bingöl’de DBP’lilerin IŞİD saldırılarını protesto etmek için düzenlediği yürüyüşte Yenimahalle Yavuz Selim Caddesi üzerindeki İslah-Der binası önünden geçiş sırasında gerginlik yaşandı. Aralarında yüzleri kapalı protestocular ile dernek üyeleri arasındaki tartışma kısa sürede taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Arbede araya girenler tarafından önlenirken, polisin müdahale etmediği görüldü. Yürüyüşe devam eden gruplar Beşyol Mevkii’nde önlem alan polise molotof ve taşlı saldırıda bulundu. Polis, grupları gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Bingöl’ün Yenişehir Mahallesi’nde kaldırıma bırakılan bir çanta, bomba olabileceği şüphesiyle polise alarma geçirdi. Bomba uzmanların güvenlik önlemi alarak fünye ile patlattığı çantadan okul defteri ve oyuncak çıktı.
NUSAYBİN’DE OKULLAR YAKILDI
Mardin’in sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin İlçesi’nde gün boyu süren olaylarda okullara molotoflu saldırılar düzenlendi. Alev alan okullardaki yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Bu arada ilçe merkezinde olaylar sırasında göstericiler ellerinde bulunan bir Türk bayrağını yaktı. 
ŞIRNAK, CİZRE VE SİLOPİ’DE DERSHANELER YAKILDI
Şırnak’ta, Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden bir grup, dün gece Gündoğdu Mahallesinde bulunan bir dershaneyi ateşe verdi. Dershanenin yakılma görüntüleri ise mobese kameralarına yansıdı. Dershaneyi yakma anındaki mobese görüntülerinde yaklaşık 20 kişilik grup ellerlinde molotof kokteylleriyle dershaneyi ateşe veriyor. Görüntülerde bazı göstericilerde ellerindeki uzun odun parçalarıyla dershanenin camlarını kırıyor. Dershanenin birinci katı kullanılamaz hale geldi. Dershane yöneticileri sabahleyin dershanede temizlik yaptılar. Cizre’de IŞİD’in Kobani’ye saldırısını protesto etmek amacıyla cadde ve sokaklarda gösteri yapan yüzleri maskeli gençler, yolları trafiğe kapattıktan sonra 3 mobese kamerasını tahrip etti, bir market ve bir dershane ateşe verildi. Dershane ve market kullanılamaz hale geldi. İlçedeki bir özel öğrenci yurduna da molotof ve ses bombaları atan göstericiler, bankalara da saldırdı. Atılan molotof kokteylleri ve taşlardan dolayı bankaların ATM’leri kullanılamaz hale geldi. Sabah saat 04.00’a kadar devam eden olaylar nedeniyle ilçede gerginlik bugün de devam ediyor. Şırnak’ın Silopi ilçesinde Kobani’deki saldırıları protesto etmek için dün gece eylem düzenleyen yüzleri maskeli gençler, Dicle mahallesinde bulunan özel bir dershaneye molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Dershanenin kepenklerinde delik açan göstericiler dershanenin içerisine attıkları molotoflarla binayı ateşe verdi. İtfaiyenin söndürdüğü yangın nedeniyle dershanede büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Dershane Müdürü İsmail Aykut, "Dün gece yüzleri kapalı yaklaşık 50 civarındaki bir grup dershaneye saldırdı. Haber alır almaz polis ve itfaiyeye haber verdik. Müdahalede geç kalındı. Bir öğretmen arkadaş ile müdahaleye etmeye çalıştık, ancak 30 kişilik bir grup da bizi linç etmeye çalıştı. Canımızı zor kurtardık. Burası bir eğitim yuvasıdır. Silopi halkının çocuklarını yetiştiren böyle bir kurum bu hale gelmesi hepimizi derinden üzmüştür. Bu yapılan zulmü herkesin görmesini istiyoruz. Çok üzgünüz ve her zaman burada olacağız. Eğitimin yanında çocukları yetiştirmenin yanında olacağız. En kısa sürede tadilatına başlayacağız. Silopi halkına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç hiçbir baskı bizi engellemeyecek. "dedi.
OLAYLAR BU SABAH TEKRAR BAŞLADI
Diyarbakır’ın Bağlar semti başta olmak üzere öğlene doğru bir çok yerde olaylar tekrar başladı. Ofis semtinde bir araya gelen bazı gruplar IŞİD aleyhinde sloganlar atarken, Suriçi, Melikahmet ve Şehitlik semtlerinde de araç lastikleri yakıldı.
DERİK KAYMAKAM LOJMANINA TAŞLI SALDIRI
Mardin’in Derik ilçesinde dün gece geç saatlere kadar devam eden olaylar bu sabah tekrar başladı. Dün saat 21.30 sıralarında sokaklara çıkan göstericiler, bir çok yolu taş ve çöp konteynerleri ile trafiğe kapattı. AK Parti ve Hüda Par ilçe başkanlıkları molotof kokteylleri ve taş atan göstericiler daha sonra kendilerine müdahale eden polis panzerlerine de saldırdı. Polisin gaz bombaları ve tayzikli suyla müdahale ettiği göstericiler sokak aralarına dağıldı. Bugün saat 10.00 sıralarında ilçenin bir çok noktasında tekrar bir araya gelen göstericilere yine polisler müdahale etti. İlçenin Kale Mahallesinde toplanan bazı gruplar ise Kaymakam İsmail Sündük’ün lojmanına taşlarla saldırdı. Polis göstericileri dağıtmaya çalışıyor. İlçede olaylar devam ediyor. Mardın’ın Kızıltepe ilçesinde dün gece geç saatlere kadar devam eden olaylar bu sabah tekrar başladı. İlçenin bir çok noktasında bu sabah tekrar bir araya gelen göstericiler, yollara barikatlar kurdu. IŞİD aleyhinde sloganlar atan göstericiler, polis panzerlerine taş, molotof kokteyli ve havayi fişeklerle saldırdı. Olaylar ilçenin bir çok noktasında devam ediyor.
DBP: EYLEMLER SÜRECEK
Diyarbakır Demokratik Bölgeler Partisi tarafından yapılan açıklamada ise, eylemlerin bugün de devam edeceği belirtildi. 7’den 70’e herkesin bulunduğu alanlarda eyleme geçmesinin istendiği açıklamada AK Parti hükümeti eleştirildi.
VAN'DA BÜYÜK GERGİNLİK
SURİYE’de IŞİD’in Kobani kentindeki saldırıları üzerine HDP Genel Merkezi’nden tepkilerin ortaya konulması yönündeki çağrısı üzerine Van’da dün akşam başlayan olaylar, bugün de devam etti. Muradiye İlçesi’nde trafik ekiplerine ait bir araç molotofkokteyli atılarak yakılırken, 1’i müdür yardımcısı 5 polis de atılan taşlardan yaralandı. Erciş ile Başkale İlçesi’nde ise göstericiler polisle çatışırken, birçok kamu binası ve işyerine zarar verdi. Başkale’deki Atatürk heykeline de büyük zarar verildi. HDP Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nda ’IŞİD saldırısına ve Ak Parti’nin Kobani’ye uyguladığı ambargoyu protesto etmek için tepkilerin gösterilmesi amacıyla sokaklara çıkılması çağrısı yapıldı. Bunun üzerine birçok kentte olaylar çıktı. Van’da da dün gece geç saatlere kadar süren olaylar bugün de devam etti. Yapılan çağrılar üzerine yüzlerce gösterici, öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplandı. Polisin, slogan atarak caddede yürüyen gruba izin vermemesi üzerine gerginlik çıktı. Polis, gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak göstericileri dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş, molotofkokteyli atarak karşılık verdi.
BAŞKALE’DE ATATÜRK HEYKELİ YAKILDI
Van’ın Başkale İlçesi’nde ise IŞİD saldırılarını protesto etmek için bu sabah yaklaşık 500 kişi DBP İlçe binası önünde toplandı. Toplanan grup daha sonra sloganlar atarak AK Parti İlçe binasını taşladı. Göstericiler daha sonra çarşı merkezinde bulunan Atatürk heykeline molotof kokteyli atarak yaktı. Alevler içinde kalan heykel zarar gördü. Hakkari-Van karayoluna da barikat kurup trafiğe kapatan gruba, polis basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak müdahale etti. Göstericiler de polise havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.
5 POLİS YARALI
Van’ın Muradiye ile Erciş İlçesi’nde de göstericiler, polisi taşlayıp, birçok kamu binası ve işyerine zarar verdi. Muradiye’de AK Parti ilçe binası ve kaymakamlık binası göstericiler tarafından taşlanırken, polis göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kulanarak dağıtmaya çalıştı. Muradiye’de tarafik ekiplerine ait polis aracı atılan molotofla yakılırken, 1’i Müdür yardımcısı 5 polis de atılan taşlarla yaralandı. Cizre'de yol kesin PKK'lı gruba müdahalevideo için tıklayın
MERSİN'DE 9 KİŞİ YARALANDI
MERSİN’de ve Tarsus İlçesi’nde IŞİD karşıtı gösteriler terör eylemine dönüştü. Tarsus’ta IŞİD’ı protesto eden gruba Mustazaflar Derneği’nden taş atılması sonucu silahlı, taşlı kavga çıktı. Olaylarda biri pompalı tüfekle olmak üzere 9 kişi yaralandı. Mersin’in bazı ilçelerinde bugün Kobani’ye destek vermek ve IŞİD’e tepki göstermek için çeşitli eylemler yapıldı. Merkez Toroslar İlçesi’ne bağlı Demirtaş ve Alsancak mahalleleri, merkez Akdeniz İlçesi’ne bağlı Gündoğdu, Siteler, Güneş, Çay, Çilek, Kurdali mahallelerinde toplanan gruplar, esnafı kepenk kapatmaya zorlayıp, izinsiz gösteriler yaptı. Demirtaş Mahallesi Pazar Sokağı ve Soğuksu Caddesi üzerinde toplanan ve aralarında yüzleri maskeli, ellerinde molotofkokteyli bulunan yaklaşık 400 kişi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na doğru slogan atarak yürüyüşe geçti. D-400 Karayolu Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nı çöp konteynerleri ile kapatan gruba TOMA ve panzer destekli çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Eylemciler, polise molotofkokteyli, havai fişek ve taş attı. Polis müdahalesiyle dağılıp ara sokaklarda toplanan eylemciler, Alsancak Polis Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçip, taşlı saldırıda bulundu. Grup yine polis müdahalesiyle dağıtıldı.
TARSUS KARIŞTI
Tarsus’ta Tozkoparan, Barbaros, Şahin, Fevzi Çakmak ile Fahrettin Paşa mahallerinde toplanan gruplar ise Makam Meydanı’nda buluştu. "Kahrolsun İŞİD, işbirlikçi AKP", "Diren Şengal Kürdistan seninle", "Biji Serok Apo" diye slogan atan yaklaşık bin 500 kişi, araç trafiğine kapalı Yarenlik Alanı’na ulaştı. Burada, gölgeliklerin üzerine çıkan yüzü maskeli eylemciler, Abdullah Öcalan posterleri açtı. Kobani’de ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan eylemciler, oturma eylemi yapıp dağıldı. Grup dağılırken Mustazaflar Derneği önünden geçenler taşlı saldırıya uğradı. Dağılan gruptakilerin de taşla karşılık vermesi üzerine olaylar bir anda büyüdü. Bu sırada dernek üyelerinin bulunduğu yerden dağılan grubun üzerine pompalı tüfek rastgele ateş açıldı. Paniğe neden olan saldırı sırasında göstericilerden bir kişi bacaklarından yaralandı. Yaralanan kişi özel bir araçla Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. İki katlı dernek binasının damına çıkan dernek üyeleri göstericilerin üzerine taş atmayı sürdürdü. Eylemciler de dernek üyelerine taş atarken, TOMA destekli çevik kuvvet ekipleri, iki grup arasında önlem aldı. Olayda her iki gruptan 9 kişi yaralanırken bir otomobil de ateşe verildi. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Haydar Çelik, her iki tarafı sakinleştirmek için çabaladı. Gruplar TOMA destekli polis ekiplerinin biber gazı ile müdahalesi sonucu dağıtıldı. Polisin dernek binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
ANTALYA'DA POLİS MÜDAHALESİ
ANTALYA’daki Kobani’ye destek eylemine, polis müdahale etti. Biber gazı fişeği kullanan polise, kalabalık ise taşla karşılık verdi. Yoğun biber gazından çok sayıda kişi etkilendi.
DENİZLİ'DE 4 YARALI
DENİZLİ’de, Suriye’nin Kobani kentine IŞİD’in yaptığı saldırıları protesto etmek isteyen bir grup, yürümelerine izin vermeyen polise taşlarla saldırdı. Başına taş isabete eden İl Emniyet Müdür Yardımcısı 45 yaşındami Mehmet Gülsezer ile 4 kişi yaralandı. Denizli’nin Esentepe Mahallesi’nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek için 29 Ekim Bulvarı’ndan Delikliçınar Meydanı’na yürüyüşe geçti. Terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçen grubu polis, Özay Gönlüm Meydanı’nda durdurdu, yürüyüşü saonlandırmalarını istedi. Polisin bu uyarısına aldırış etmeyen grup, yürümekte ısrarcı olup, polise ve TOMA’lara taşlı saldırıda bulundu. Bazı eylemciler taş atanları engellemeye çalışsa da başarılı olamadı. Polis, gruba TOMA’yla su sıkarak müdahale etti. Bu sırada atılan taşlarla, kaldırımda yürüyen vatandaşlardan Abdülkadir Salmaz (65), Akif Kudak (32), Hasan Yavuz (21), Mustafa Tarhan (36) ile İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Gülsezer başlarından ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Baygınlık geçiren Salmaz, ambulansla kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi’nde, diğerleri Özel Tekden Hastanesi’nde tedaviye alındı. Salmaz’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Basına isabet eden taş nedeniyle alnı açılan polis müdürürü Sezer’in ise durumunu iyi olduğu, Denizli Devlet Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü bildirildi. Yaralıların hastaneye sevki ardından Çevik Kuvvet ekipleri, TOMA’larla birlikte eylemcileri dağtırken, sokak aralarında kovalamacalar yaşandı. Eylemciler, park halindeki bazı araçlara da taş atarak zarar verdi. Polis bu kez biber gazı kullandı. Biber gazından etkilenen çevredeki bir vatandaş da Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olaylarla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
TÜRK BAYRAKLI TEPKİ
BURSA’da, Suriye’nin Kobani kentine IŞİD saldırılar protesto edildi. Gösteri sırasında yasa dışı örgüt PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruba, Türk Bayrağı açan başka bir grup tepki gösterdi. Çevik Kuvvet ekipleri, iki grup arasındaki gerginliği engellemeye çalıştı. Bu sırada, protesto gösterisi yapan grup, yerlerdeki parke taşlarını sökerek, polise ve gelen gruba fırlattı. Olay sırasında, 10’a yakın polis yaralanırken, 7 gösterici gözaltına alındı. Merkez Osmangazi İlçesi Kent Meydanı’nda saat 14.00’da toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Kürtler’in yaşadığı Kobani’ye IŞİD saldırılarını protesto etmek için eylem yaptı. Burada oturma eylemi yaparak olayları protesto eden eylemciler, ’Kobani halkı yalnız değildir’, Kürtçe ’Yaşasın Başkan Apo’, ’YPG’, ’Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan’ diye  slogan attı. Daha sonra Türk Bayrağı açarak gelen başka bir grup ise ’Türkiye Türktür, Türk kalacak’ diye slogan atarak tepki gösterdi. İki grup arasındaki gerginliği önlemek isteyen çevik kuvvet polisleri araya girdi. Ancak, protesto gösterisi yapan gruptakiler, yerlerdeki taşları sökerek Türk Bayrağı açan gruba fırlattılar. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği olaylar sırasında çok sayıda vatandaş korku ve panik yaşadı. 10’a yakın polisin atılan taşlardan yaralandığı olaylar sırasında 7 gösterici gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir eylemci, çevkedekiler tarafından linç edilmek istendi. Polisin müdahalesi ile araca bindirilen eylemci, olay yerinden uzaklaştırıldı.
HDP ARACI TEKMELENDİ
MALATYA’da IŞİD’in Kobani’de saldırılarını arttırması protesto edildi. Eylem sonrasında bir gencin HDP aracını tekmelemesi gerginliğe yol açtı. İŞİD’in Kobani’de Kürtlere yönelik saldırısına tepki için tüm yurtta eylemler düzenlenirken, Malatya’da da HDP ve sivil toplum kuruluşları protestoda bulundu. Yüzüncü Yıl Kavşağı’nda toplanan grup sloganlar eşliğinde Milli Egemenlik Caddesi’nden aşağı inerek AK Parti İl Başkanlığı’nın eski il binası önüne geldi. Burada yapılan basın açıklamasının ardından grup dağılmaya başlarken, bir genç HDP aracını tekmeledi. Gruptakiler, ismi öğrenilemeyen gence saldırırken, kavgayı araya giren polis güçlükle engelledi. Sivil polisler, genci olay yerinden hızla uzaklaştırırken, grup daha sonra dağıldı.
ANKARA’DA ’KOBANİ’ EYLEMİNE MÜDAHALE
ANKARA’daki Kobani eylemine polis biber gazı ve basınçlı su ile müdahale ederken çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kızılay Sakarya Caddesi’nde toplanan çok sayıda kişi IŞID’in Kobani’ye saldırısını protesto etmek için bir araya geldi. Grup protesto için AK Parti İl Başkanlığına yürümek istedi. Grubun önü çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polis yetkilileri gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polis ve göstericiler arasında yapılan görüşmeden anlaşma sağlanamadı. Dağılmayan grup arasından bazı kişiler, polise taş atmaya başladı. Çevik kuvvet ekipleri bunun üzerine gruba biber gazı ve basınçlı su ile müdahale eti. Göstericiler ile polis ekipleri arasında uzun süreh kovalamaca oldu, Sakarya Caddesinde kurulan Kobani’ye destek çadırı da polis ekipleri tarafından kaldırıldı. Müdahale ardından kaldırılan çadırın olduğu yerde oturma eylemi yapan kişilerde polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltı sırasında göstericiler ile çevik kuvvet ekipleri arasında arbede oldu. Polis ekipleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.