Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Türkiye'nin güncel dış politikası diplomatik ve askeri açıdan değerlendirildi

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Türkiye'nin güncel dış politikasının diplomatik ve askeri açılardan değerlendirilmesi İngiltere Atatürkçü Düşünce derneği (ADD) canlı panelinde konuşuldu. Avrupa Gazetesi yazarlarından Türker Ertürk ve emekli büyükelçi Namık Tan'ın konuştuğu Zoom çevrimiçi panelini Dr.Mustafa Ataç yönetti. 5 Şubat 2021Cuma akşamı yapılan panel zoom ve youtube üzerinden canlı yayımlandı. Dr.Tekin Atalar'ın giriş ve  İngiltere ADD Başkanı Jale Özer'in açılış konuşması ile başlayan panelde yoğun katılım gözlendi. 

Emekli büyükelçi Namık Tan : "Enkazdan imkansızlıklardan yepyeni bir ülke kuran Atatürk'ün başarısını ders almak zorundayız. Yol haritamız Atatürk'tür. Modern Türkiye Cumhuriyetini bizzat tasarlayan askeri deha Atatürk'tür. Ne zamanki Atatürk ilkelerinden uzaklaştık o zaman bölgemizde yalnızlaştık. Küresel riskleri kurucu babamız  Atatürk ışığında yönetemedik. ABD, İsrail ve tüm komşu ülkelerle olan ilişkilerimizi düzeltmemiz gerekir. 

Emekli Amiral Türker Ertürk:  "Bugün 5 şubat çok önemli gün. Alemdar gemisinin günü. Alemdar Gemisi Trabzon merkezli bir kahramanlık gemisidir. 300 bin ton silahı Kurtuluş Savaşına taşıdı. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  dış politikasını ele alarak Türkiye'nin güncel dış politikasını açıkladılar. Kurucu Babamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği dış politakamızı 2002 yılından beri iktidarda olanlar bugüne kadar yok saydı. Bugün her konuda perişanız. S-400'den Libya'ya, Suriye, İsrail, ABD, AB Yunanistan ile ilişkilerimizde iflas etmiş durumdadyız. Siyasal islam çağ dışı yeni osmanlı hayali bizi dış politada iflas ettirdi. Tüm komşularımız bu yayılmacı Yeni Osmanlı hayalini tehdit olarak algıladılar. Tüm Dostlarımızla iyi geçinmek yerine hepsinle düşman olduk. İstanbul'u alırken Hristiyan aleminin 1453 yılında bölünmüşlüğünden faydalandık ve İstanbul'u böyle aldık. Bugun dinsel düşünce ve islamcı anlayış ile birlik yerine tuz buz olduk. Ayrıştk. Emperyalizm bizim Türkiye'mizin din ile yönetilmesini ister. Sorgulamayan düşünmeyen dine dayalı bir ülke kolay lokma olurda ondan"  

 İngiltere ADD Başkanı Jale Özer şunları söyledi:  " Dün akşamki “Türkiye’nin güncel dış politikasının diplomatik ve askeri açılardan değerlendirilmesi “ konulu panelimizde  konuşmacılarımızdan değerli Emekli Büyükelçi Namık Tan ve İngiltere ADD Onur Kurulu üyesi, araştırmacı yazar, Emekli Amiral Türker Ertürk Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  dış politikasını ele alarak, diplomasi ve askeri alanın işbirliğiyle ülkemizin hak ve menfaatlerimizin nasıl savunulacağını tecrübeleriyle örnekler vererek mükemmel bir şekilde  açıkladılar. Bu analizlerle iktidara da yol gösterirken, bugünkü sorunların en büyük nedenlerden birisinin diplomasi ve askeri alanın birbirini tamamlayıcı  unsur olarak çalışmadığını, bu önemli  kadrolarda liyakate yer verilmediğini bir kez  daha ortaya koydular. Bir an önce hem diplomasi de hem de askeri kurumlara güvenin tekrar kazandırılması için gerekli çalışılmaların yapılmasının  altını çizdiler. 18 yılda iktidarın yaptıkları yanlışlardan her 2 alanda da nasıl dönülmesi  analizlerle bir bir açıklandı. Değerli Emekli Amiralimiz Türker Ertürk’e  ve Emekli Büyükelçimiz Namık Tan’a  değerli bilgi ve birikimleriyle tarihimizin ve bugünün bilinmeyen yönleriyle ışık tuttukları  için çok teşekkür ediyoruz." 

Emekli Büyükelçi Namık Tan

İngiltere ADD Başkanı Jale Özer : "Panelimizi akıcı bir şekilde yöneten değerli üyemiz Dr. Mustafa Ataç’a, programın teknik konularını idare eden 2. Başkanımız Dr. Ali Tekin Atalar’a ve genç arkadaşımız Arda’ya teşekkür ederiz. Ayrıca bu gece konferansımıza katılarak ve değerli yorumlarıyla bizlere güç veren eski büyükelçi ve Dışışleri Bakanı Yaşar Yakış’a, eski Nato Daimi Temsilcimiz Fatih Ceylan’a, Gümülcine eski Başkonsolosumuz Beyza Üntuna’ya, Gedik Ünv. Öğretim üyesi Doç.Dr. Orhan Çekiç’e, Naci Kaptan’a, Rafael Sadi’ye, Tiyatrocu Hüseyin Köroğlu’na, Bilim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett’a ve isimlerini sayamadığımız çok sayıda Amerika, Almanya, isveç, Norveç, Bulgaristan, Avusturya, Türkiye ve Londra’dan katılan çok değerli sivil toplum kuruluşu başkanlarına, yöneticilerine ve üyelerine ve tüm değerli arkadaş ve dostlarımıza da gönülden teşekkür ediyor ,sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz.İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ülkemizin güncel sorunlarına ışık tutacağımız programları devam edecektir.Lütfen bizi takip edin."

Zoom çevrimiçi paneli Dr.Mustafa Ataç yönetti

Türkiye'nin güncel dış politikasının diplomatik ve askeri açılardan değerlendirilmesi - Ingiltere Atatürkçü Düşünce Derneği-ZOOM programme 05.02.2021 YOU TUBE üzerinden  izlemek için tıklayınız 

İngiltere ADD Başkanı Jale Özer

Türkiye'nin güncel dış politikasının diplomatik ve askeri açılardan değerlendirilmesi - Ingiltere Atatürkçü Düşünce Derneği-ZOOM programme 05.02.2021 YOU TUBE üzerinden  izlemek için tıklayınız 

Eski büyükelçi ve Dışışleri Bakanı Yaşar Yakış

Türker Ertürk'ün tüm yazıları için tıklayınız 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.