Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

KKTC bayrağının indirilmesine karşı ırkçılık nedeniyle Waltham Forest Belediyesi önünde ikinci protesto

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA/ÖZEL-İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (Council of Turkish Cypriot Associations UK) Başkanı Ayşe Osman 3 Mart Perşembe akşamı yaptığı konuşmasında KKTC bayrağımız bizim kimliğimizin ve kültürümüzün simgesidir. Biz, Kıbrıslı Türkler 15 Kasımda bayrağımızın cekılmesıne verilen izin sonrası haksızca bizi hiçe sayarak iki saat içinde indirilmesine karşıyız. Bu bir ırkçılıktır ve biz bu ırkçılığı kabul etmiyoruz. 9 Aralık’tan bu yana Waltham Forest Belediyesi’ndeki Meclis üyelerine tek tek mektup yazdık ve bugün de burada kendilerine neden protesto yaptığımıza dair detaylı bilgi içeren broşürlerimiz toplantı salonuna giren Belediye Meclis Üyelerine verdik. Ayrıca bu ırkçılığa karşı Cllr Grace Williams için başlattığımız imza kampanyasının 3,286 imzalı mektubunu da belediye başkanına sunduk.

Cllr. Williams, İngiltere tarafından tanınmayan ülkelerden oluşan Tibet, Kashmir, Palastine, Dominican ve Transseksüel toplulukların bayraklarını geçmişte önemli günlerinde göndere çekmişler, lakin bize KKTC yapılan ırkçılık sonrası onların da bayraklarını artık çekilmeyecek kararı verdiklerini duyurmuştur. Bugün bu ülkelerden protest omuza katılıp bize destek veren 50 kişiye yakın kardeşlerimiz bayrakları ile bize katılıp destek verdikleri için gururluyuz.”

Neden Protesto Yapıyoruz

Grace Williams Bayrağımızı indirdiği için bizden özür dilemedi toplantı talebinde bulunmamıza rağmen ustunu kapatarak bızı toplantıya çağırdığını bıldırdı, bu gerçek değildir.9 Aralık’tan bu yana 60 beledıye meclıs uyesıne yazılı protestomuzun amacını bıldırdık, Maalesef cevap verilmedi ve hukuki yasal işleme başladık"Protesto hazırlıkları sürerken KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gönderdiği mesajla protestoculara büyük destek verdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın mesaji şöyle:

“Londra’daki Waltham Forest Belediyesi tarafından bize dayatılan ayrımcılığa karşı durma çabaları kapsamında Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’ne, destek veren tüm derneklere ve insanlara en derin selamlarımı ve takdirlerimi ifade etmek istiyorum. Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs Adası’nda Rumlarla eşit müktesep haklara sahip olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bayrağımızı, kimliğimizi ve kültürümüzü inkâr ederek, Kıbrıs’ta iki tarafın farklılıkları ile bir arada yaşayabileceği eşitlik zemininde sürdürülebilir bir uzlaşmaya varılabilmesi mümkün değildir. Geçen yıl 15 Kasım’da Meclis’in izniyle çekilen bayrağımıza ‘yasak’ getirilmesi ve bayrağımızın zamanından önce kaldırılabilmesi oldukça üzücüdür. Bu yanlışın düzeltilmesini ve sesimizin ilgili taraflarca duyulmasını temenni ediyorum. Bu gece protestoculara en içten selamlarımı gönderiyorum ve bu ayrımcılığa son verme yolundaki kararlı tavrınız için şükranlarımı sunuyorum."

Katılımcılar arasında Konsey gecmıs başkanlarından Leyla Kemal ve Çetin Ramadan, Britanyalı Kıbrıslı Türkler Derneği Başkanı Ersu Ekrem ve Yönetim Kurulu, Embargoed Başkanı Fahrı Zıhnı ve Yönetim Kurulu, Young Turkish Cypriots, North Cyprus Exists, Kıbrıs İslam Cemiyeti Başkanı Hüseyin Haşim, Cezire Derneği Başkanı Mustafa Kureyşi, Beyaz Işık Derneği Başkanı Nilgün Kılıçer ve Üyeleri, Dr Fazıl Küçük Okulu Başkanı Ulaş Tözün ve Üyeleri, Ingiltere Türk Kadınları Yardım Derneği üyeleri, Limasollular Dernegi Başkanı Arıfe Rıtvan ve Üyeleri, Hornsey Atatürk Okulu, Waltham Forest Türk Okulu, Sydenham Yaşlılar Derneği, Vatan Kulturel Korosu Üyeleri ve Young Konsey Üyeleri yer aldilar.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.