Öne Çıkanlar ingiltere londra maç ne zaman avrupa muharrem ince cemal kaşıkçı maç hangi kanalda kktc Samsunspor koronavirüs

Bu haber kez okundu.

Londra’da sizin varlığınız ve bizim sesimiz olmanız son derece önemli! Tatar, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kurucu Cumhurbaşkanı’nın oğlu DP milletvekili Serdar Denktaş törende konuşma yaptı.İlk sözü alan Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü için çok uzun ve meşakkatli bir yol yürüdüğünü, çadırlarda yaşadığını, her türlü zorluğu göğüslediğini belirtti.KKTC’nin ilanına değinen, karardan sonra Kurucu Cumhurbaşkanı’nın Cumhuriyet Meclisi önünde çıktığını anımsatan Serdar Denktaş, şunları kaydetti:

“Birlikte mücadele verdiği, zaman zaman tartıştığı, zaman zaman kucaklaştığı ama hep aynı hedefe birlikte yürüdüğü yol arkadaşlarını yanına alarak halkı selamladı. Anıt mezarının duvarına bu kareyi de yansıttık. Geçmişi hatırlayarak, geleceğe yeni bir vizyonla devam edilmesi gerek.”


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denktaş’ı, “Mücahit, savaşçı, cesur yürekli ve iyi bir müzakereci” ifadeleriyle anarak, “Hakkımızın, hukukumuzun ve bağımsızlığımızın kazanılmasına ne kadar önemli hizmetler verdiğini hepimiz biliyoruz. Rauf Raif Denktaş, denildiğinde ilk akla gelen, bağımsızlıktır, egemenliktir, devlettir” dedi.Denktaş’ın bir hukukçu olarak garantörlük meselesine verdiği öneme dikkat çeken Tatar, Denktaş’la ölmeden önce bir araya geldiğini söyledi ve o gün yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:“ ‘Bağımsızlıktan, özgürlükten, egemenlikten, Anavatanımıza, Türkiye sıkı sıkı sarılmaktan asla vazgeçmeyin’ son sözleri oldu. Vasiyet buydu. Biz bu vasiyeti yerine getiriyoruz. Onun okulundan yetişmiş biri olarak, söylediklerini, açıklamalarını, değerlendirmelerini dinleyen, onunla çeşitli sohbetler yapan biri olarak, bir Cumhurbaşkanı olarak ben de müzakere masasında ve çeşitli toplantılarda iki ayrı devlet, iki ayrı egemenlikten söz ettim. Biz ancak bu temeldeki bir anlaşmayla Rauf Raif Denktaş’ın vasiyetini yerine getirmiş olacağız. Bu siyasetten asla geri adım atılmaması gerek.”
 
 
Cumhurbaşkanı Tatar: “Londra’da sizin varlığınız ve bizim sesimiz olmanız son derece önemli”


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklere büyük önem verdiğini belirterek, “Londra’da sizin varlığınız ve bizim sesimiz olmanız son derece önemlidir” dedi.Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklama göre, Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA) ve konseye üye olan lobi, dernek ve kuruluş temsilcileriyle dün çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Kıbrıs Türk diasporası ve lobi konuları ele alındı.Cumhurbaşkanı Tatar, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklere büyük önem verdiğini belirterek, Kıbrıs Türk halkına yapılan haksız izolasyonları dile getiren lobi gruplarının çalışmalarını takdir ettiğini ifade etti.  

Görüşmede, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Ayşe Osman ve üye dernek temsilcilerinden Leyla Kemal, Ersu Ekrem, Çetin Ramadan, Munir Tatar, Gönül Daniels, Eren Ramadan, Halil İzzet ve Mustafa Sağanak yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.