Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Exodüs yok diyen İsrail'li tarihçiye ölüm tehdidi

Yahudi 'Exodüs' ünün olmadığını söyledi

AVRUPA AJANSI (AVA)

MAHİR TAN-LONDRA

Geçtiğimiz hafta "Avrupa" gazetesinde haberi yayınlanan İsrail'li tarihçi, yazar Prof. Shlomo Sand yazdığı "The İnvention of the land of İsrael" adlı kitabı yüzünden ölüm tehditi aldı.

İsrail'in en Büyük gazetelerinden "Haaretz"de yer alan bir haberde belirtildiğine göre ;  prof. Sand'e gönderilen bir mektupta ölüm tehdidi yapılırken, zarfın içine zehirleyici kimyasal maddeler konuldu.

Tel aviv  üniversitesi  tarih bölümü sekreteri olan Prof. Sand'e gönderilen beyaz toz polis tarafından incelemeye gönderilirken tehdit konusunda soruşturma açıldı.

Tehdit mektubunda anti-semitik olmakla suçlanan, Prof. Sand'in "daha fazla yaşatılmayacağı" ileri sürüldü.  Haaretz gazetesine tehditlerle ilgili bir açıklama yapan Sholomo Sand, "tehditleri ciddiye aldığını, çünkü İsrail'in Filistinlilere uyguladığı bu tür 'hedef suikastları' ile dolu bir yakın tarihi olduğunu söyledi. 

"İsrail toprağı ve İsrail Milleti uydurma"

İsrail Üniversitesi Tarih bölümünün en üst düzey Öğretim üyesi olan Prof. Shlomo Sand, 2008 yılında İsrail tarihi hakkında yazdığı "The İnvention of Jewish People" adlı ilk kitabında "bugün İsrail'de yaşayan Yahudilerin, Yahudi dininin ilk evreleri olan birinci ve İkinci Temple dönemlerinde İsrail'de yaşayan halkın soyundan gelmediklerini ve Yahudilerin tarihte Filistin topraklarından sürülmeleri diye bir olayın yaşanmadığını" ileri sürüyor.  Yazıldığı 2008 yılında büyük yankılar uyandıran Prof. Sand'ın kitabı , bu yıl içinde İngilizce olarak "From Holly Land to Homeland" adı altında genişletilmiş olarak basıldıktan sonra ABD'de bestseller oldu. İsrail'de gazetecilere geçtiğimiz hafta aldığı ölüm tehdidi hakında konuşan Prof. Sand "tehditleri ciddiye alıyorum. Kitabın ilk yayınlandığı 2008 yılında İsrail'de şimdiki kadar çok manyak yoktu" dedi.

Kitabın "siyasi sonuçları" İsrail için tehlikeli

 Prof. Shlomo Sand'in "İnvention of Jewish People" ve "İnvention Of Land Of İsrael" kitapları  İsrail devletinin kuruluşundan beri Dünya kamuoyuna propaganda edilen ve Uluslararası ilişkilerde bir tabu olarak kabul edilen sözde tarihi bilgileri temelinden sarsan bilimsel verilere yer veriyor. Öncelikle İsrail' mitinin temelini oluşturan Yahudilerin Filistin topraklarından sürülmeleri tezini çürüterek "vaadedilmiş topraklar" bulunmadığını ispat etmeye çalışan Prof. Sholomo Sand, diğer önemli tezinde ise bugün İsrail'de ve Dünya'nın değişik ülkelerinde yaşayan Yahudilerin, Kuzey Afrika, Afrika, Doğu Avrupa ve Akdeniz çevre ülkelerinde yaşayan ve putperest olan halkların  "zor ve din değiştirtme" yöntemleriyle yahudileştirilmelerinde meydana geldiklerini vurguluyor. Birinci Dünya savaşı öncesinde İngiltere'de  ortaya çıkan  Sionizm akımının temel tezleri olan "vaadedilmiş topraklar" ve Yahudilerin sürgünde geçen 2000 yıllık tarihi gibi "invention"lar sonunda İsrail devletinin kurulduğunu ileri süren Prof. Sand, "Yahudi dininin mevcut olduğunu ancak bu din mensuplarının hep Filistinde yaşadıklarını, sürülmediklerini" ileri sürerek, Kuzey Afrika Yahudilerinin "berberi" soyundan pagan halkların, Aşkenazi denilen Doğu Avrupa Yahudilerinin ise göçebe bir Türk kavmi olan Hazarların din değiştirtme yoluyla yahudileştirilmesinden ortaya çıktığını belirtiyor. 2012 yılında yeni baskısıyla büyük bir ilgi uyandıran "İnvention of Land of İsrael" kitabı, Sholomo Sand'in ileri sürdüğü tezleri destekleyen çok sayıda tarihi ve arkeolojik belge ve bulgulara  yer vermesi nedeniyle bazı bilim adamları tarafından"İsrail için İran Nükleer füzelerinden daha tehlikeli" olarak nitelendirildi.   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.