Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Timur Öztürk AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Esra Bilgiç

Bu haber kez okundu.

Genç Ermeni, Genç Türk, Genç Amerikalı programı

 

AVRUPA AJANSI (AVA) Mahir Tan/Londra-2010 yılında  ABD tarafından başlatılan ve Amerika ve Türkiye’den 20’şer genç gazeteci, bilim adamı akademisyen katılımı ile  ‘Young Turkey Young America’ programı önümüzdeki günlerde 2013 toplantısını yapıyor. Geçtiğimiz yıl Heybeliada’da yapılan 2012 toplantısında Genç Türk ve Amerikalı katılımcılar yanına bu yıl Programın isminde de yapılan değişiklik sonucu ‘yeni genç elemanlar’ katılıyor; ‘Young Armenians’.

‘Ottoman and Zionizm’ 

İzmir’de yapılacak olan ‘genişletilmiş’ 2013 toplantısına ABD büyükelçiliği yine 500 bin dolarlık bir grant koyuyor. Türk ve Amerikalı (özellikle sosyal medya kökenli) Dışişleri uzmanı yetiştirme harekatı olarak planlanan program orijinal olarak 2010 yılında ABD’nin Büyük Yahudi Lobi örgütü AİPAC tarafından fonlanmış. Bu yıl ABD Elçisi Riccardione’in katkıları ile ‘Genç Ermenilerin devreye girmesi sonucu’ isim değiştiren programının İzmir’de yapılacak toplantısında ‘fazla genç sayılmayacak’ İsrail’li isimlerde yer alıyor. Önemli bir bölümü eski AİPAC görevlilerinden oluşan İsrail’li yazarların yanında , Genç Amerikalı, Türk ve Ermeni  katılımcıları bu yıl Türkiye’nin bazı önemli dış politika meselelerine çözüm arayacaklar; Türkiye-ABD-İsrail arasındaki problemlere çözüm aramak. İsrail’den katılacak olan deneyimli bir Dışpolitika uzmanı tarafından yürütülen ‘Ottoman and Zionizm’ adlı blog yazarı şöyle yazıyor İzmir yolculuğu öncesi ; ‘Türkler ABD’nin şu sıralardaki en güçlü müttefiki. Ancak tam olarak aynı noktada bulunmuyorlar. Suriye’de Türkiye saldırgan ve acil bir müdahale yanlısı iken, Obama daha ihtiyatlı. Kuzey Irak yönetimi ile Türkiye’nin yaptığı anlaşmalarda ABD farklı davranıyor. ABD’nin uluslararası stratejisinde Türkiye ve İsrail mutlaka ittifak halinde birlikte iki büyük güç olarak bulunuyor. İşte bu problemlere çözümler arıyor Young Turkey, Young America programı’. Ottoman and Zionizm yazarına göre ; ‘Yahudilerin Dünya’nın en güçlü lobi örgütü olan AİPAC gibi bir desteği var. Türklerin ise yok’ . İşte  Osmanlı ismine çok meraklı siyonist  dışişleri uzmanı İzmir toplantısında Türklerin ABD’deki lobi faaliyetlerine bir çözüm üretmeye çalışıyor. 

Genç Türkiye Genç Amerika

2010’da ‘Young Turkey Young America’ adıyla kurulan bol paralı ve fonlu program hızlı bir gelişme göstererek 2013 te ‘Young Armenia’nın katılımıyla 500 bin dolarlık bir ek fona kavuştu. Gelişmeler 2014 te ‘Young İsrail’ katılımıyla  Obama politikası çevresinde 4 lü bir örgütlenme doğuracak gibi görünüyor. Merkezde ‘başında bir fes bulunan’ bıyıklı Türk figürü ile birlikte.    

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.