Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu

Bu haber kez okundu.

Gazze yolunda, Mavi Marmara Gemisi üzerindeydik

31 mayıs Mavi Marmara Saldırısı'nın Yıldönümü

Avrupa Ajansı Haber Müdürü, Mahir Tan, Mavi Marmara Gemisi üzerinden bildiriyordu. 

Avrupa Ajansı (Ava) Londra

Avrupa Ajansı Haber Müdürü, Mahir Tan, Mavi Marmara Gemisi üzerinden bildiriyordu. Mavi Marmara’nın yıldönümünde siz değerli okurlarımızda paylaşmak istedik.

Mavi Marmara Gemisi üzerinden o anda gönderdiği haber şöyleydi:

“Gazze yolculuğunda .çıkan teknik problemler sonucu 9 gemilik filo gemi sayisi 7 ye indi.pazar günü gazze yakınlarında İsrailin egemenliği atındaki bölgeye gireceğiz. Bulunduğum Mavi marmara gemisinde yaklaışık 700 kişi var. bunalrın önemli bir kısmı İHH adlı organizasyonun personeli. kalan yolcuların önemli bir kesimi Arap,filistinli ve free gaza movement e bağlı Avrupalı gönüllüler.Yol boyunca İsrail basınını internetten izşleyerk nasıl bir karşılama olacağını anlmaya çalışıyoruz. Çeşitili askeri makamlar ve dışişleri kesinlikle müdahale ederek gemilerin yolunu israilin aşkelon lşmanına çevrireceklerini ve yabancı pasaportlulları sorguya çekip gönderecekleri,ni söylüyorlar. gemide buklunan arap ve filistinli yolcular ise gemiye çıkmaya kalkışırlarsa askerlerle çatışacaklarını söylediler. Gemide çeşitli arap parlamentolarına ve AB parlamentıoosuna bağlı 15 milletvekili var. pazar günü israil in 'satellite şemsiyesi denilen yöntemle gemilerin tüm telefon ve internet bağlantısını keseceği israil makamlarınca bilfdirildi. Bu nedenle belki bölgeden tamamen çıkana kadar başka mesaj gönderemiyebilirim. Selamlar”

Avrupa Ajansı Haber Müdürü, Mahir Tan, Mavi Marmara Gemisi saldırısından kurtulanlar arasındaydı. Mavi Marmara Gemisi üzerinde bulunan İngiltere’den giden tek gazeteciydi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.