Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Dr. Ali Tekin Atalar

Bu haber kez okundu.

Mavi Marmara konvoyu İngiltere'den yola çıktı

Özel Haber/Avrupa Ajansı (AVA) Mahir Tan/Londra-31 Mayıs 2010 tarihinde Akdeniz’in uluslararası sularında İsrail deniz komandolarının saldırısına uğrayan ve 9 yolcusunu kaybeden ‘Mavi Marmara’ Gazze’deki İsrail kuşatmasına karşı mücadelede bir kilometre taşı oldu. İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı baskı gündeme geldiği her noktada Uluslararası kamuoyu ‘Mavi Marmara’ adını hatırlıyor. 


Filistin’e yapılan tüm yardım ve destek faaliyetinde de bir biçimde  Mavi Marmara ismi kullanılıyor. 25 Şubat 2013 günü Londra’dan yola çıkan ‘İngiltere’den Gazze’ye yardım konvoyunun içinde de Gazze yardım konvoylarının emektar sürücülerinden Şakir yıldırım’ın kullanacağı Minibüs, ‘Mavi Marmara’ adını taşıyordu. Yaklaşık 25 gün sürmesi beklenen Gazze yolculuğu boyunca  Mavi Marmara’nın saldırıya uğrayan gemisinden kurtulan Şakir Yıldırım’ın kullanacağı minibusaynı saldırıda yaşamlarını yitiren 9 Türk vatandaşının isimleri yazılı olarak, İspanya’da yapılmış bir ‘Mavi Marmara anıtı’ na çelenk koyarak sürdürülecek. 


Fransa, İspanya, Fas,Tunus, Libya,Mısır üzerinden geçerek Rafah kapılarından Gazze’ye varacak olan İngiltere konvoyu 20 araçtan oluşuyor. Yol boyunca yardım malzemesi toplayarak sürdürülecek olan Gazze yolculuğu sonrasında, bir gelenek haline gelen yöntemle tüm malzeme ve  araçlar Gazze’de bırakılacak. Bazıları ambülans olarak kullanılacak olan minibüsler yanında bazı hafif araçlarda Gazze’ye armağan ediliyor bu yardım hareketlerinde. Yardım malzemeleri de ağırlıklı olarak tıbbi araçlar, eğitim malzemesi, çocuk oyuncak ve giyimi ve bilgisayarlardan oluşuyor.

 

İspanya ve Fas’ta  İngiltere’den çıkan konvoya çok sayıda katılım olması bekleniyor. Mavi Marmara’da yaşamını kaybeden Cengiz Songür’ün oğlu İsmail Songür, Mavi Marmara  Derneği Başkanı İsmail Yılmaz da İspanya’dan yardım konvoyuna katılacaklar. ‘Avrupa’ gazetesi  25 günlük İngiltere-Gazze yolculuğu haberlerini her zaman olduğu gibi birinci el kaynaklardan okuyucularına iletmeye devam edecek.          


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.