Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Hizbullah ve Lübnanlı tutuklamaları

Avrupa Ajansı (AVA) 

Mahir Tan-Londra

Geçtiğimiz  Haziran ve Temmuz  aylarında Batı ülkelerinde çoğunluğu Lübnan ve Hizbullah bağlantılı olan Terörizm iddiası ile tutuklanma sayısında bire patlama yaşandı.  Bunlardan biri Kanada'da Hizbullah bağlantılı olduğu iddiası ile yakalanan 26 yaşından Mouna Diab oldu. Evinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah resimleri bulunan Diab, "havalanında Lübnan'a bir adet otomatik tüfeğe ait parçalar taşımakla" suçlanıyor.

Mouna Diab

 Dünya'nın kaçak silah ve klaşinkov makineli tüfekleri açısından en zengin yerlerinden biri olan Lübnan'a tüfek parçası taşımak gibi bir iddia ile suçlanan Mouna Diab olayı, Birkaç hafta sonra başlayacak olan Olimpiyat oyunları sırasında Londra'da da bazı "Hizbullah ve Lübnanlı tutuklamalarının yaşanabileceği"  şeklinde yorumlandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.