Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Suriye Muhalefetine yeni kamp Kosova'da

 

Avrupa Ajansı (AVA)

Mahir TAN-LONDRA

 

Ürdün ve Türkiye'nin Suriye sınırlarına yerleştirilen Suriye Muhalefet Silahlı Güçleri (Özgür Suriye Ordusu- Vahabi militanlar-Irak'lı sünni güçler- Libya İslamcı Militanları), Bashar Assad rejimine karşı istenen sonucu elde edemeyince bu kez Kosova'da uzun vadeki bir gerilla eğitim kampına yerleştirildiler.  26 Nisan’da ABD'de Dışişişleri Bakanlığı yetkilileri ie görüşen Suriye Muhalefeti temsilcileri dönüş yolunda Kosova'nın başkenti Pristina'da Kosova Liberation Army (KLA) yerkilileriyle konuşarak bu ülkede bir bir kamp açılması ve militanların Kosova Liberation Army tarafından eğitilmesi kararını aldılar.  Şimdiye kadar Suriye'de bazı karışıklıklar çıkarmaları ve Assad rejiminin yaptığı açıklamalara göre bazı şii camilerini bombalamalarına karşılık suriye Ordusu karşısında bir cephe yaratmayı başaramayan Muhalefet güçleri, geçtiğimiz ay Homs ve Türkiye sınırına yakın bazı bölgelerdeki direniş nktaarında Assad kuvvetlerinin saldırısı kaşısında terkederek Türkiye'ye sığınmışlardı. Daha çok terör taktikleri kullanan Muhalefet güçleri tek tek bazı Suriyeli üst düzey yöneticilere suikastler düzenlediler ve bazı resmi binalara karşı intihar saldırıları yaptılar.

Kosova'dan öğrenmeye geldik

Suriye Muhalefet Temsilcilerinden olduğu bildirilen Ammar Abdulhamid adlı kişi Kosova da yaptığı açıklamada "Biz buraya ,bu yolda büyük bir deneyimi olan Kosova Liberaton Army'den öğrenmeye geldik. Özellikle onların küçük ve dağınık gurupları nasıl KLA ögütünde br araya getirdiklerini öğrenmek istiyoruz"  dedi.   Suriye Muhalefet liderleri "İktidar geldikten sonra hemen Kosova nın bağımsızlığını tanıyacakları" konusunda Kosova’lı yetkililere söz verdiler.  2005 yılında Suriye'den ayrılarak Amerika'ya yerleştiği belirtilen Suriye Muhalefeti sözcüsü Ammar Abdulhamit, "ayrı ayrı gurupların birleşik eylemlere geçmesibizim için hayati bir önem taşıyor.  Bu kampta Kosovalıların desteğiyle bu eksiğimizi gidereceğiz" dedi. Kosova-Arnavutluk sınırında kurulu olan askeri kamp, ABD tarafından 2000 yılında kuruldu. KLA adlı Kosova örgütü 1998 yılına kadar ABD,Fransa ve ingiltere tarafından terörist örgütler listesinde yer aldı. KLA'nın saflarında Al kademilitanlarına yer verdiği ve çocuk yaştaki gençleri saflarında eğittiği için eleştirilmişti. KLA saflarında halen Pakistan'da eğitildiği belirtilen bazı al kaide liderleri bulunuyor ve militanlarnın %10 unun çocuklardan meydana geldiği bildiriliyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.