Öne Çıkanlar Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği londra Türk markaları Londra Büyükelçisi Ertaş londra bayram Lig Şampiyonu Trabzonspor UK TTFF Discnow Cyprus Cyprus Premier Lig

Bu haber kez okundu.

3 Müslüman gencin katil zanlısı için idam cezası talebi

ABD'de, üç Müslüman genci öldürdüğü iddiasıyla  tutuklanan katil zanlısının, idam cezası talebiyle yargılanacağı bildirildi.Kuzey Carolina Bölge Savcılığı, Chapel Hill kasabasında 10 Şubat'ta 3  Müslüman genci öldürmekten hakkında birinci derece cinayet ve meskun mahalde  silah kullanma suçlamalarıyla üç dava açılan Craig Hicks (46) için idam cezası  talebinde bulunacak.Durham County Bölge Savcısı Roger Echols, yaptığı açıklamada, Müslüman  gençlerin katil zanlısı Hicks hakkında idam cezası davası açılacağını duyurdu.Bu arada, Müslüman gençlerin öldürülmesiyle ilgili Federal Soruşturma  Bürosu (FBI) incelemelerini yürütürken, soruşturmada, Hicks'in gerçekleştirdiği  cinayetlerin nefret suçu olup olmadığına yoğunlaşıldı.Hicks, Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında 10 Şubat'ta  23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor  Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed'i başlarından vurarak  katletmişti.

Öldürülen gençlerin aileleri ve ABD'deki Müslüman toplumun  temsilcileri, zanlının sosyal medya hesaplarında din karşıtı paylaşımlar  yaptığına ve gençleri daha önce de tehdit ettiğine dikkati çekerek, cinayetin  "nefret suçu" olarak değerlendirilmesini istemişti.Müslüman gençlerin öldürüldüğü Kuzey Carolina eyaletinde ayrımcılık ve  sivil haklar konusunda uzman avukat Stewart Fisher de daha önce yaptığı  açıklamada, olay karşısında şok olduğunu belirterek, "Öldürülen bu gençler harika  insanlardı. Bu, korkunç bir şey. Bu olay, eyaletimizdeki Müslüman toplumuna  yönelik hislerimizi kesinlikle yansıtmıyor. Bu suçu işleyen kişi kesinlikle  iblis" ifadesini kullanmıştı.ABD Başkanı Barack Obama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın,  Beyaz Saray'ın olaya kayıtsız kalmaması gerektiğine ilişkin açıklamasının hemen  ardından yaptığı açıklamada, 3 Müslüman gencin öldürülmesini "acımasız ve çirkin  cinayetler" olarak niteleyerek, ABD'de hiç kimsenin dininden dolayı hedef  olmaması gerektiğini ifade etmişti. Öte yandan, Kuzey Carolina eyaletinde 2006 yılından bu yana hiçbir  mahkum için idam cezası uygulanmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.