Öne Çıkanlar londra koronavirüs maç saat kaçta Bursa Kebap Evi londra Wolverhampton Nottingham Aydın Çubukcu İngilizlerin Atatürk saygısı Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu Aegean Sea Ways

Bu haber kez okundu.

Atatürk'ü Anma ve Anlama programında Mustafa Kemal’in Sofya yılları belgesel filmi

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Başkent Londra'da, Atatürk'ü anma ve anlama programı yapılıyor. Mustafa Kemal'in 1913 - 1915 sofya yılları belgesel filmin galasına, Türki̇ye'den misafir gelefek olan ortak yapımcı ve yönetmen Nahide Deniz ve Ufuk Karakaş ve Türker Ertürk katılacak. E.Amiral,siyasi analist, araştırmacı yazarTürker Ertürk  etkinlikte konuk konuşmacılar oarak yer alacak. Atatürk'ü anma ve anlama programı resepsi̇yonla devam edecekti̇r.

İngiltere ADD Başkanı Jale Özer ve Yönetim Kurulu Üyeleri adına yapılan açıklama şöyle: "Değerli Üyeler, Dostlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84.cü yılında O'nu her zamankinden daha çok özlemle, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz. İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, 4 Kasım 2022, Cuma akşamı Grand Palace Konferans Salonu'nda Atatürk'ü Anma ve Anlama programı düzenliyoruz. (Adres: 242 High Road, London, N22 8JX) (Wood Green istasyonuna (Piccadilly Line)  5 dakika yürüme mesafesindedir.)."

ÖZER: "Bu gecenin ayrı bir özelliği de Sofya ve Brüksel'den sonra İngiltere'de: “MUSTAFA KEMAL’İN SOFYA YILLARI 1913-1915” BELGESEL FİLMİN GALASI olacaktır. NAHİDE DENİZ VE UFUK KARAKAŞ 4 KASIM PROGRAMIMIZDA BİZLERLE OLACAKLARDIR.Film, Türkçe seslendirilmiş olup, İngilizce alt yazı ile sunulmaktadır. Bu Belgeselde, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya ilk Türk ataşesi olarak atanan Kurmay Binbaşı Mustafa Kemal’in 1913-1915 dönemindeki daha az bilinen  çalışmaları  ve hayatına dair  bilgi ve  belgelerle  ilk kez ayrıntılarıyla ele alınıyor. Gazeteci Nahide Deniz ile yönetmen Ufuk Karakaş tarafından hazırlanan belgeselde ilk kez  Bulgar ve Türk tarihçileri  görüşlerini bir arada paylaşıyor, dönemin uzmanları ve bilgisi olan kişilerle röportajlar yapılmıştır. Özellikle, Bulgaristan Arşivler Genel Müdürlüğü’nde bulunan arşiv belge ve görüntüler yer almış, bilgiler, belgeler, gösterilmiştir. Çekimlerin büyük bir kısmı, Sofya’da ve Atatürk’ün Bulgaristan’da görev süresince ziyaret ettiği, Filibe, Karlova, Şumnu, Varna, Nikopol, Plevne, Veliko Tarnovo, Rusçuk’ta ve Türkiye’de  gerçekleşmiştir."

YAPIM EKİBİ:

NAHİDE DENİZ , Bulgaristan’da doğmuştur. Sofya Üniversitesi “Bulgar Dili ve Edebiyatı Filolojisi” ve “Basın-Yayın” bölümü yüksek lisans derecesi almıştır. 1989 yılında Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmiştir. 1997-2010 yılları arasında “BBC Bulgaristan” Türkiye muhabiri olarak çalışmış, o tarihten sonra ise “Bulgaristan Devlet Haber Ajansı” ve “Bulgar BTV” Türkiye muhabiri görevi yanı sıra, vb. basın-yayın kuruluşlarına yazılı ve görüntülü programlar yapmış olup sarı basın kartı sahibi olmuştur.

UFUK KARAKAŞ, 1972 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1990 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’nden mezun olmuş, yüksek tahsilini ise Marmara Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Ulusal ve uluslararası birçok filmde yapımcı, yönetmen,  editör ve fotoğrafçı olarak görev alan Ufuk Karakaş, ekibi ile birlikte “Medya 1400” çatısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir

“ Mustafa Kemal’in Sofya yılları 1913-1915 “belgesel filmi 4K formatında ve 53 dk.süreli hazırlanmıştır.


Filmde, Prof. Dr. Esra Sarıkoyuncu- Değerli, Prof. Dr. Ayşe Kayapınar, Prof. Dr. Levent Kayapınar, Prof. Dr. Hüseyin Mevsim, Doçent Dr. İbrahim Kamil, Doçent Dr. Mikhail Gruev, Prof. Dr. Cengiz Hakov, Prof. Dr. Lyudmil Spasov, Prof. Dr. Milen Kumanov,akademik  Plamen Kartalov,Son Bulgar Kralı Simeon Saxcoburgotski, Stoyan Dinkov, Cengiz Yolcu,T.C.Sofya Büyükelçisi  Aylin Sekizkök, Büyükelçi  Dr. Hasan Ulusoy, Fikret İnce, Ali Fethi Okyar, Bedriye Tırmazova, Kemal Süleyman , Deyan Deyanov, Selâhattin Karabaşev, ve Bilyana Karastoyanova yer almaktadır.

İNGİLTERE ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
ATATÜRK'Ü ANMA VE ANLAMA PROGRAMI 
4 KASIM, CUMA --SAAT :19:00
GRAND PALACE KONFERANS SALONU
242 High Road, London N22 8JX
Giriş ücretsizdir.


Atatürk Düşünce Derneği ile birlikte Almanya, İngiltere, ABD, İsveç, Avusturya ve Hollanda’dan birçok “Atatürkçü Düşünce Derneği”, 18 Eylül 2016 tarihinde Almanya'nın Dortmund kentinde bir araya gelerek "Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu'nu (ADDP) kurdular. Kuruluşunun 25.nci senesini kutlayan İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, ADDP'nin kurucu üyeleri arasındadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.