Öne Çıkanlar ingiltere londra Konut Samsunspor Londra Çağdaş Solistlerinden Gümüşlük Müzik Festivalinde Mehmet Uysal Yeşim Güzelpınar Boris Johnson Okan Tüysüz

Bu haber kez okundu.

Birleşik Krallık'ta bayram coşkusu yaşandı

AVRUPA AJANASI AVA - AVRUPA GAZETESİ-Birleşik Krallık ülkeleri, İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da bayram coşkusu yaşandı. Camileri dolduran müslümanlar namaz sonra bayramlaştı. Birleşik Krallık'ta bayram coşkusu yaşandı. Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı İngiltere'nin başkentinde ise camilerde aşırı yoğunluk gözlendi. Londra'daki camilerde bayram namazı üç kez kılındı. 

Londra Büyükelçisi Osman Ertaş ve Londra Başkonsolosu Bekir Atahan, Aziziye Camii’ne gelerek bayram namazını kıldı. Ertaş ve Atahan Londra Aziziye Camii’nde vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşmada Londra Eğitim müşaviri Mevlüt Ceylan, Bexley Belediye başkanı Ahmet Durmuş, hayırsever işadamı Osman Cınık, ATBM Başkanı Vehbi Keleş yer aldı

Türkiye'nin Birleşik Krallık İngiltere Büyükelçisi olan Osman Koray Ertaş, bayramlaşma sonrası şunları söyledi:  “Malum burada yer olmadığı için üç kere bayram namazı kılınıyor. Ne mutlu böylesine kalabalık, böylesine dinamik, birbirine tutkun bir toplumumuz var. Ülkemizden çok uzağız ama ülkemize ve bize ait değerleri birlikte yaşatıyoruz. Büyük Türkiye ailesine ve İslam dünyasına huzurlu ve mutlu günler diliyor, bu vesileyle bayramınızı kutluyorum”. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.