Öne Çıkanlar Oscar ödül törenind Hatice Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Avukat Yaşar Doğan Yeni Boğaziçi Trabzonspor UK Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Tamer Levent Sunaka soruşturma

Bu haber kez okundu.

Britanya seçim gönüllüleri sordu, sen de orada olacak mısın, oyunu kullanacak mısın?

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE-Britanya için 20-24 Mayıs tarihlerinde Londra, Manchester ve Edinburgh şehirlerinde gerçekleşecek Türkiye Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için takvim hızla ilerliyor. Türkiye’den binlerce mil uzakta kalbi Türkiye ile atan yurttaşlar da Britanya genelindeki seçim kampanyalarına tam hızla devam ediyor.Britanya seçim gönüllüleri Avrupa Gazetesine Türkiye Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için açıklama yaptı. Peki, sen de orada olacak mısın? Oyunu kullanacak mısın?”  iletisiyle yapılan açıklama şöyle: 

BRİTANYA SEÇİM GÖNÜLLÜLERİ:  “OY VER, OYUNU BOZ!” 


Britanya seçim gönüllüleri: “Bugünlerde Londra sokaklarında esnafı kapı kapı dolaşıp seçime katılmalarını teşvik eden seçim gönüllüleri görebilirsiniz. Elbette, her zamanki gibi, söz konusu adil, özgür ve aydınlık yarınlar için bedel ödemek olunca, vatansever fedakar kadınlar da yine en önde koşturuyor. Birinci tur seçimlerde Britanya’da 120 bini aşan kayıtlı seçmenin %50’si sandığa gitmiş, onların da %80’i Kemal Kılıçdaroğlu’yu tercih etmişlerdi. %50’lik katılım oranı her ne kadar bugüne kadarki en yüksek katılım olsa da, Millet İttifakı seçmenleri ve partilerden bağımsız Kemal Kılıçdaroğlu destekçileri bu katılım oranını aslında üzücü buluyor. İkinci tura doğru olumsuz psikolojiye asla yer bırakmadan, ilk turdan çok daha yüksek oranda bir katılım için seçim gönüllüleri tüm Birleşik Krallık’taki Türkiye  Cumhuriyeti vatandaşlarını sandığa koşmaya davet ediyor.”

Britanya seçim gönüllülerinin Avrupa Gazetesine yaptığı açıklama şöyle devam etti: “Sandığa ulaşım desteği için servis otobüsleri tutuldu, çok sayıda vatandaş özel otomobilleriyle seçmen taşımaya gönüllü oldu. Seçim gönüllüleri aynı zamanda sosyal medya üzerinden de yoğun kampanyalar yürütüyor. Londra sokaklarını karış karış dolaşan seçim gönülleri, bunca seferberlik ve ısrarlı davetlerden sonra “mazeretler aşmak içindir” diyor ve herkesi sandığa çağırıyor.” 

“Peki, sen de orada olacak mısın? Oyunu kullanacak mısın?” 

Britanya’daki seçim gönüllüleri açıklaması şöyle sona erdi: 


“Biz bir geleceği oyluyoruz. 10 Milyon mülteciyi garanti oy olarak ithal eden bir ülke olmamak için… Afganistan’a dönüşmemek için.. Kadınların bedava iş gücü ve birer iradesiz cinsel nesne olarak sahiplenilmemesi için… Kimliklerimiz üzerinden baskı ve ayrımcılığa uğramamak ve eşit yurttaşlar olabilmek için.. Bu, bir Cumhurbaşkanı seçmenin ötesinde, 100 yaşında kocaman bir Cumhuriyet ve halkı için bir gelecek seçimidir. Kemal Kılıçdaroğlu tercihi, demokrasinin son şansıdır. Arkasında duralım, sahipsiz bırakmayalım.İkinci turda pusula çok sade, sayım ve kontrol çok daha basit. Sandıklardan Genel Merkezlere tüm ekipler daha da dikkatli ve uyanık. Birinci turun da tecrübesi ile, hile neredeyse imkansız. Şimdi güç biz seçmenlerde. Oyumuzu kullanalım, oyunları bozalım. Tüm ekipler teyakkuzda ve daha da bir aşkla görevinin başında olacak. Peki, sen de orada olacak mısın? Oyunu kullanacak mısın?” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.