Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Feryal Demirci Toplumumuz Adına Milletvekili Olmaya Yakın

Avrupa Ajansı (AVA) Londra/ÖZEL - İngiltere’nin başkenti Londra’da seçim heyacanı başladı. İngiltere hükümeti seçim kararı aldı. Karardan önce boşalan Enfield İlçesi milletvekilliği için İngiltere İşçi Partisi (LABOUR) Enfield Bölgesinde ön seçim yaptı. Tartışmalı geçen ön seçimde il etapta delegeler anlaşamadı. Fırtınalı bir turdan sonra ortak karar alındı ve Hackney Belediyesinde yıllardır meclis üyesi olarak çalışan Feryal Demirci isminde mutabık kalındı. İşçi Partisi’nin Enfield İlçesi milletvekilliği adayı Feryal Demirci oldu. 12 Aralık’ta Britanya genelinde yapılacak seçimde Labour partisi Enfield İlçesinde yeterli oyu alırsa Feryal Demirci milletvekili olacak. 

İşçi Partisi’nin (Labour) Enfield İlçesi milletvekilliği adayı Feryal Demirci’ye Genel Yayın Yönetmenimiz Vatan Öz Avrupa Gazetesini hediye etti. 

Feryal Demirci Avrupa Gazetesini ziyaret etti

Labour Partisi adına Kuzey Enfield İlçesi milletvekili adayı Feryal Demirci, Avrupa Gazetesinde Genel Yayın Yönetmenimiz Vatan Öz ile görüştü. Feryal Demirci şunları söyledi: 

“Ben Hackney Belediyesinde Meclis üyeleği yaparken bizim toplumla da esnaflarlar ile de çok sık bir toplantılar yaptım. Bütün toplumları şu anki işimde her zaman temsil etmeye çalıştım. Bana sorduklarında kimliklerin nelerdir diye ben Türkiye’den Kürt kökenli Alevi bir bayanım. Ben İşçi partisi adayıyım bunlar benim kimliklerim. Adaylığım, sadece kadın konularına yoğunlaşacağım veya sadece Alevi Kürt konularına yoğunlaşacağım demek anlamında değildir.  Ben Türkçe konuşuyorum ve Türkçe konuşan bir toplum ile daha iyi anlaşabileceğimi düşünüyorum. Öbür adaylara göre toplumun sorunlarını da daha iyi algılayabileceğimi düşünüyorum. Yapmak istediklerim benim işçi partisinin çizgisinde eğer biz iktidara gelirsek toplum için yapmak istediklerim konular benim için önemli. Enfield bölgesinde sağlık konusu ile ilgileceğim. Bizim toplum çok yoğunlukta bu bölgede, Enfiled İlçesinde Türkçe ikinci konuşulan dildir. Hangi aday kazanmış olursa bölgedeki toplulukla yakında çalışması gerekiyor. Kesinlikle şart. Benim ne avantajım var ? Dili biliyorum, ben o toplumdan geliyorum. Orada sağlık konularına bakarsak Enfield bölgesinde bazı bölgelerde mahalle doktoru-GP bile yok. Chase farm hastanesinin bölümleri kapandığında şöyle bir anlayış vardı. Bırak orada yerel sağlık sistemini bu GP dediğimiz yerler bile yapılmadı. Onun için Northmiddlesex hastanesi aşırı bir baskı altında. Millet doktoruna gidemiyor çünkü doktor yok.  Enfield bölgesi aşırı derecede etkileniyor çünkü Londra genelinde kişi başına £71 ödeme yapılıyor. Enfield bölgesine kişi başı £41 ödeniyor. Sağlık NHS konusunda muhafazakarlar battı batıracalar NHS'si. Şu anda Londra dışındaki bazı hastanelerde diz, kalça ameliyatlarında 2 sene bekleme sırası vermektedir. Eğer kendin ödemek istiyorsan daha erken randevu verebiliyorlar. 



Avrupa: Siz sağılık konusu ile ilgileneceksiniz, doğru mu? 

Demirci: “Sağılık konusu benim için en önemli konu, ikincisi konut, üçüncüsü toplum güvenliğidir. Muhafazakarlar (iktidar partisi) son 10 senede 21.000 polisi sokaklardan çektiler. Tecrübeli yıllarca çalışan polisleri işsiz bıraktılar. Yerine genç tecrübesizleri aldılar. Sorunlar arttı.  

Avrupa: Seçileceğinize inanıyor musunuz? 

Demirci: “Geçen Cumartesi ön seçimi kazandım ve partim beni milletvekili aday seçti. O zamandan beri 14 defa kapıları dolaştık yüzlerce kapı çaldık. Halk Brexit’ten bıkmış, hepsi aynı konuyu söylüyor. Hükümetin başka bir sorunlar ile ilgilenmesini istiyorlar.” 

Avrupa: Siz ne diyorsunuz Brexit ile ilgili ? İşçi partisi politikasını mı uyguluyorsunuz yoksa kişisel olarak kendi görüşünüzü mü ortaya koyuyorsunuz? 

Demirci: “Ben İşçi partisini bütün topluluklara sunulan en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum. Çünkü 17 milyon insan Avrupa Birliği’nden çıkalım diye oy kullandı. Bunları Liberaller gibi bir tarafa itip siz bir şey bilmiyorsunuz biz bildiğimizi yapacağız dedi iktidar. Toplumumuz o dönemde Brexit’in ne olduğunu ne koşullar altında Avrupa Birliğinden çıkacağımızı iyi bilmeleri lazımdı. Onun için İşçi Partisinin bir anlaşma yapı o anlaşmayı ve tekrar Avrupa Birliğinde kalma opsiyonunu tekrar halka sunması hem çıkmak isteyenler için hem kalmak isteyenler için bence en iyi opsiyondur. Çok çalışacağız çok az zamanımız var, kazanacağımıza inanıyorum ama kolay olmayacağını da biliyorum.” 

Avrupa: Sizi destekleyen ekibiniz sağlam mı? 

Demirci: “Bizim toplumda ve yerel uyelerde bayağı bir destek var. Sosyal medyaya bakarsanız her taraftan destek vermeye geliyorlar.” 

Avrupa: Biz de Avrupa Gazetesi olarak sizi destekleyeceğiz. Seçildiğinizi farz edelim. Siz kendinizi Türkiyeli Kürt Alevi bir kadın adayı olarak ön plana çıkarıyorsunuz. Örneğin siz yerine seçileceğiniz eski vekil Joan Ryan toplumun her kısmına çok rahat girip çıkan bir vekildi. Siz toplumun her kesimini destekleyip, ziyaret edecek misiniz? 

Feryal Demirci: “Ben kendi bölgemde camilere davet edildiğim zaman gidiyordum. Mesala Süleymaniye Camisine Ramazan döneminde davet edildiğim zaman katıldım. Harrindayde Kıbrıslı Türk Derneğimize sık giderim. Benim tek bir sorunum var, ben doğal bir self promoted değilim. Davet edildiğim yerlere bittim ve gitmeye devam edeceğim. Davet edildiğimde camilerimiz olsun, deneklerimiz olsun seçilirsem gitmeye de devam ederim.  Enfield bölgesinde yaşayan ve bana oy vermeyen olursa ben onların da temsilcisiyim. Beni sevenlerin de sevmeyenlerin de toplumun herkesin temsilcisiyim. 12 Aralık’ta oy verin ve oy vermek için lütfen kayıt yapın. Bu seçim çok önemli.” 

İşçi Partisi’nin Enfield İlçesi Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetinkaya ve Enfield İlçesi milletvekilliği adayı Feryal Demirci’yi editörümüz Vatan ÖZ, ofisimizde kabul etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.