Öne Çıkanlar ingiltere Londra Çağdaş Solistlerinden londra Kemancı Ezo Sarıcı Goldsmiths Brunel University London Anglia Ruskin University ingiltere burs basvuru Türkiye için GREAT burs Great Scholarships 2023 2024

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de turist vergisi dönemi

İngiltere'de "turist vergisi" uygulama kararı alan ilk şehir Manchester oldu.

MANCHESTER'DA TATİL YAPANLAR BİR STERLİN ÖDEYECEK

Manchester, otelde, misafirhanede ya da apartman dairesi kiralayarak şehirde kalacaklardan şehir vergisi alacak. Kararla birlikte, şehirde konaklayanlar 1 sterlin ücret ödeyecek. Turistlerden alınacak bu verginin geliri, kültürel etkinliklere, turizm girişimlerine ve sokak temizliğine harcanacak.

Avrupa'nın birçok turistik bölgesinde benzer vergiler mevcut. Bunların başındaysa Venedik, Roma ve Barselona geliyor. Manchester'sa, söz konusu uygulamayla toplamda 3 milyon sterlin gelir elde etmeyi hedefliyor.

Manchester, Birleşik Krallık'ta Londra ve Edinburg'tan sonra en çok turist alan 3. şehir konumunda.

Anahtar Kelimeler:
IngiltereTurist Vergisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.