Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri Nefes terapisti kamplar

Bu haber kez okundu.

İngiltere ve Galler'de yasal evlenme yaşı 18'e çıkarıldı

İngiltere ve Galler'de yeni bir kanunla yasal evlenme yaşı 18'e çıkarılıyor. Daha önce ebeveynlerinin rızası ile 16 ya da 17 yaşında evliliğe izin veriliyor, daha küçük çocuklar için de resmi makamlara bildirilmeden evlilik töreni düzenlenmesine karşı bir yasa bulunmuyordu. Yeni düzenleme bu törenleri de kapsıyor. Hükümet bunun, çocukların korunmasına yardımcı olacağını söyledi. Zorla evlendirme eskiden sadece bir tehdit varsa suç sayılıyordu. Ancak artık zorlama olsun ya da olmasın, çocukların evlendirilmesi yasa dışı hale geldi. Yeni düzenlemeyi ihlal edenler yedi yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.