Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

Kıbrıslı Türkler Londra'daki Kıbrıs Yüksek Komisyonu binası önünde, Kıbrıs Rumların katliamlarını protesto etti

Hülya Özkoyuncu/Londra-İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (Council of Turkish Cypriot Associations, UK) öncülüğünde Kıbrıs Türk toplumu tarafından Londra'daki Kıbrıs Yüksek Komisyonu önünde 1963 “Kanlı Noel”in 133 kurbanını anmak için bir anma töreni düzenlendi 30 Britanyalı Kıbrıslı Türk'ten oluşan bir grup, Kıbrıs Rum milisleri tarafından Kıbrıs Türk toplumuna yönelik saldırıların 58. yılını anmak ve kurbanların yasını tutmak için bugün Kıbrıs Yüksek Komisyonu önünde mum ışığında bir anma töreni düzenledi.21 Aralık 1963'ü takip eden 10 gün içinde katledilen 133 Kıbrıslı Türk'ün fotoğraflarının bulunduğu pankartları taşıyan katılımcılar için bu hüzünlü bir etkinlikti. Ayrıca katılımcıların ellerinde o zamanın trajik olaylarını video sunumu olarak gösteren tabletler ve telefonlar da vardı.

Videoya https://youtu.be/Ym89BG0nPA4 adresinden erişilebilir.

Anma töreninde Kıbrıslı Türk Cemaat, Kıbrıs Yüksek Komisyonu'na bir dilekçe verdi. Bu dilekçe, Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) kendi halkına ve dünyaya Kıbrıs Sorunu hakkındaki gerçeği söylemeye çağırdı. Ayrıca GKRY'den Kıbrıslı Türklerin acılarını tanımasını ve onlara zulmetmedeki rolünden dolayı özür dilemesini, insanlığa karşı suçlardan sorumlu olan herkesi adalet önüne çıkarmasını ve Kuzey Kıbrıs Türklerine yönelik insanlık dışı ambargoyu sona erdirmesini istedi.

İngiltere'deki Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Ayşe Osman:

“Kıbrıslı Türkler her yıl Noel ve Yeni Yıl kutlamaları konusunda karışık duygular içindedir. Bir yandan aileleri ve dostları ile keyifli vakit geçirmek isterken, diğer yandan birçoğu korkunç “Kanlı Noel” katliamını ve kurbanlarını hatırlıyor.Sevgi, bağışlama ve hoşgörü ile ilgili olması gereken bir zaman olan Noel’de böyle bir terör kampanyasının nasıl başlatılabildiğini anlamak zor.
Birçoğu Kıbrıs Sorunu’nun Temmuz 1974'te başladığına inanıyor. Ancak Kıbrıs Sorunu aslında 1963'te 'Kanlı Noel' saldırıları ile başladı. Kıbrıslı Rum yetkililer, 11 yıl sonra Türkiye müdahale edip şiddete son verene kadar bu saldırılara devam etti.Ayşe Osman:  “Kıbrıslı Türkler varlar. Kültürel mirasımız ve halkımızla gurur duyuyoruz."

   
CTCA:  – www.ctcauk.com
Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi 1983 yılında vatandaşlarımız arasındaki dayanışmayı sağlamak için kurulmuştur. Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerimizin üst düzey kuruluşudur. 300.000 Kıbrıslı Türk'ü temsil eden Britanya'nın Kıbrıs Türk toplumu için en büyük kapsayıcı organizasyonudur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.