Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı

Bu haber kez okundu.

Londra'dan giden Celal İzcibayar Gazzeli  kimsesiz ve yaralı çocukları sevindirdi

İzci  Başkanı  İzcibayar yollarda. Yine kimsesiz ve yaralı çocukları sevindirdi. İngiltere Kraliçesi tarafından İmparotorluk ödüllü Dış Türkler İzci Başkanı ve UK Turkish Scouting ile UK Turkish Help kurucu  başkanı Celal İzcibayar  Gazze harbinde yaralanan ve ailelerini kaybeden öksüz  cocukları sevindirdi. İkinci kez Londra”dan birçok acil ihtiyaçları götürmek üzere Türkiye'ye giden İzcibayargGörevini yerine getirerek Londraya döndü. Götürülen acil ihtiyaçlar arasında 14 adet küçük izci çadırı, 14 adet battaniye ve çadırların çadır altına konan Groundsheet,  kışlık çoraplar, atkılar , çocuk elbiseleri.eldiven, çeşitli kutu konserveleri, 54 adet cep feneri ile kışlık iç çamaşırlar, çocuk oyuncakları  ve 7 adet elektrikli portatif küçük soba yer almaktaydı. 


Başkan İzcibayar İlerlemiş yaşına ve çeşitli ciddi rahatsızlıklarına rağmen yola çıkarak Londradan İzmire uçtu. Oradaki yardım kurumları ile koordineli olarak ve durumun  aciliyetine atfen çok acele davranıldığını bizlere anlattı.Izcibayar”a yardımcısı Ali Karaca” nın katkılarıyla tasnif edilerek paketlenen ve hazırlanan koliler ile valizler kış mevsimin şiddeti göz önüne alınarak yetim ve hayatta kimseleri kalmayan yavrulara ve çocukları iletildi.İzcibayarın basına verdiği bilgiye göre yardım malzemeleri İngiltere”nin çeşitli yerlerindeki izci liderleri ve İngiliz izcilerinin katkıları ve Doğu Londra”daki birçok ailenin yardımları ile yapıldı.

Bilindiği üzere Türkiyedeki asrın felaketi depremden sonra da  İzcibayar Deprem bölgesine de giderek oradaki kardeşlerimize Geçmiş Olsun dileklerimizle götürdüğümüz çeşitli hijyen malzemeleri , temizlik malzemeleri, çocuk oyuncakları , kitablar ile çeşitli giyim  eşyaları götürmüştük. Bölge halkının memnun olmaları , onların sevinçleri gözlerimizi yaşartmıştı.

İzcilik yapmamızın gayesi topluma faydalı olmak ve yardıma koşmaktır. Avustralyadaki orman yangınında da yardıma ilk koşanlardan biz idik ve en   öndeydik .Tereddütsüz Gönüllü çalışmalara koşmak, ihtiyaçlı insanlara yardım hizmetleri ile Türk  İzciliğini göklere çıkardık, çok takdir edildik ve Bayraklarımızla ülkemizi de şerefle tanıtmış olduk.

İşte bu sebepten dolayı yaptıklarımız İngiltere Kraliçe Elizabeth II nin gözünden kaçmayıp, dikkatini çektiği için şahsımı İngiliz İmparatorluk Madalya ve ünvanına layık gömüştür ve Madalya takdim töreninde de etkili ve çok faydalı çalışmalarımızdan sitayişle bahsedilerek tebrik edilmiştik. diye sözlerine eklemiştir.


90 yaşına merdiven dayamış Kuzey Kıbrısın yetiştirdiği Başkanımız İzcibayar”ın örnek çalışmaları, üretkenliği, ve duyarlılığından bizler de gurur duymakta ve örnek alınmasını dileriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.