Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Avrupa iberallerin İngiliz Ligi Rekabet Kurulu Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu YTB Yurtdışı Koray Avcı kktc

Bu haber kez okundu.

Yılın En Seçkin Bilim İnsanı: Mutlu Özcan

İsviçre’nin Zürih Üniversitesi Dental Materyal Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mutlu Özcan’a Uluslararası Diş Araştırmaları Birliği tarafından ‘‘2018 Yılın En Seçkin Bilim İnsanı’’ (Distinguished Scientist Award) ödülü verildi. 
Daha önce de İngiliz Kraliyet Üniversitesi tarafından ‘‘İngiliz Kraliyet Akademisi Diplomatı’’ ünvanı verilmişti.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Excel Fuar ve Konferans Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine dünyanın farklı ülkelerinden 5000 bilim insanı katıldı. Özcan,‘‘2018 Yılın En Seçkin Bilim İnsanı’’ ödülünü IADR Başkanı Angus W G Walls’ın elinden aldı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenenen Özcan, Alpaslan Düven’e konuştu. 

‘‘Bu ödüle layik görülmek benim için son derece gurur verici’’ diyen Özcan, ‘‘Bugün Diş Hekimliği Araştırmaları Birliği en büyük uluslararası arası araştırma organizasyonundan ‘’Yılın En Seçkin Bilim İnsanı’’ ödülünü aldım. Kendi alanımda verilmiş bir ödül. Bu önemli bir ödül. Hayat boyu bilime yaptığınız katkılardan dolayı verilen bir ödül. Bu ödüle ayık görülmek benim için son derece gurur verici’’ dedi.  

‘‘Başarmak için çok çalışmak gerekiyor’’
Önyargıları başarıyla yıktığını söyleyen Özcan, ‘‘Hayat boyu ve bir işe kendinizi hakikaten adayarak yaparsanız, kendi mesleğinize bütün gücünüzle katkıda bulunursanız ister kadın olsun ister erkek, böyle ödülleri birçok insan hak edecektir. Bayanlar bu açıdan bugüne kadar biraz geride kaldı. Eskisine oranla biraz daha bayan sayısı arttı. Yolları açıldı. Yeterki çok çalışsınlar ve sorumluluk sahibi olsunlar. Başarı gelecektir mutlaka’’ diye belirtti. 

‘‘Külliye’ye gitmeyi çok isterim’’
Ankara’ya davet edildiğini öğrendiğinde çok heyecanlandığını söyleyen  Profesör Dr. Özcan, ‘‘Bilmiyordum ama gerçekten çok gurur duydum. Çok sevindim tabi ki. Bir an önce gitmeyi ben de çok isterim. Yakınından geçmiştim ama içerisine hiç girmemiştim’’ diye ifade etti. Özcan’a daha önce de İngiliz Kraliyet Üniversitesi tarafından ‘‘İngiliz Kraliyet Akademisi Diplomatı’’ ünvanı verilmişti. 

Asuman Erdoğan tebrik etti
AK Parti Milletvekili Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, Profesör Dr. Özcan’ı telefonla arayarak başarısından dolayı tebrik ederek Ankara’ya davet etti.

‘‘Bugünlere ulaşması kolay birşey değil’’
Ödül törenine ev sahipliği yapan Uluslararası Diş Hekimliği Araştırma Organizasyonu’nun (IADR) yöneticilerinden Prof.Dr. Sibel Antonson ise, ‘‘Prof. Dr. Mutlu Özcan ile yaklaşık 20 seneye dayanan bir dostluğumuz var. Tanışmamız da bilim sayesinde oldu. İkimizde yurtdışında ve dünya çapında platformlarda çalıştık. Her zaman benim bir Türk olarak en büyük gururum Mutlu Özan’ın yarattığı çalışmalar. Bununla beraber bugünlere ulaşması kolay birşey değil. Hiç bir şey çok çalışmanın önüne geçemiyor.  Sevdiği alanda çalışmanın büyük bir avantajı var. Uykusuz geceler, yıllarına şahidim. Kolay olmuyor. Onunla çok gurur duyuyoruz’’ dedi.
İlk Türk kadın başkan
Dünya’nın en büyük ve en köklü organizasyonlarından biri olan IADR’ın dünya’nın her tarafından Afrika’dan tutun Alaska’ya kadar diş hekimlerinin akademik yönde bir araya geldiği bir organizasyon olduğunu belirten Antonson, ‘‘Organizasyon gittikçe büyüyor. Büyüdükçe tabi bilimin çapı da büyüyor, derinliği de artıyor. Tabi ki böyle bir ortamda özellikle yeni araştırmacıları desteklemek için yeni ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Ben de bu organizasyonun Dental Materyal bölümünün ilk kadın başkanıydım. O da bu organizasyonun en büyük ve en köklü bölümü. Tabi ki ilk kadın ve Türk olmak ayrı bir gurur’’ diye konuştu.(Alpaslan Düven)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.